Σβήνει ο μεγάλος έρωτας της Μαρινέλλας

00:15 15/10/2013 - Πηγή: TNSite

Δύσκολες ώρες για γνωστό χορευτή της δεκαετίας του '80 ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του -σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο- με τη Μαρινέλλα! Ο Φάνης Κούρκουλος (ο οποίος πριν από περίπου τριάντα χρόνια ήταν ο αγαπημένος της μεγάλης κυρίας του ελληνικού πενταγράμμου και την είχε «συνοδεύσει» με τις χορευτικές φιγούρες του σε εντυπωσιακά live προγράμματά της) από την περασμένη Δευτέρα δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στην εντατική δημόσιου νοσοκομείου χτυπημένος από βαρύ εγκεφαλικό.

Ο 57χρονος σήμερα Φάνης Κούρκουλος ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, καθώς -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κρίσιμη. Ωστόσο οι δυσκολίες για εκείνον δεν είναι τωρινές, αφού τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Είχε μεγάλο θέμα στα επαγγελματικά του, γεγονός που είχε επηρεάσει την ψυχολογία του και τον είχε οδηγήσει σταδιακά σε δεινή θέση, χωρίς καν στέγη πάνω από το κεφάλι του.

Ο επιχειρηματίας Κώστας Αναγνωστάκος -που είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους οι οποίοι του συμπαραστέκονταν τον τελευταίο χρόνο- κάνει -αποκλειστικά στην «Espresso»- μια συγκλονιστική αποκάλυψη. «Πέρυσι τέτοια εποχή βρήκα τον Φάνη σε ένα κιόσκι στη Γλυφάδα να κοιμάται στα παγκάκια» μας λέει και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως οι μεγάλες στενοχώριες που περνούσε τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο Φάνης είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, δεν ζητούσε ποτέ τίποτα κι εγώ και κάποιοι άνθρωποι που τον στηρίζαμε το κάναμε γιατί εμείς το θέλαμε, και όχι γιατί μας το ζητούσε».

Για το δράμα που περνούσε μας μιλάει και ο τραγουδιστής Σταύρος Λιβυκός, ο οποίος επίσης ανήκει στους λίγους καλούς φίλους που βρίσκονται στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες ώρες. «Ο Φάνης στα νιάτα του ήταν ένας κούκλος, αλλά και σήμερα ακόμη είναι ένας πολύ γοητευτικός άντρας. Εχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ! Δυστυχώς, όπως φάνηκε, τα πράγματα δεν του πήγαν καλά στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πολύ άσχημη κατάσταση που είναι σήμερα και η ζωή του να κρέμεται από μία κλωστή. Δεν θα ήθελα να πω δημόσια για προσωπικά του θέματα που γνωρίζω και τελικά μάλλον προκάλεσαν το βαρύ εγκεφαλικό. Το μόνο που θα πω είναι πως δεν είχε στέγη και τον φιλοξενούσε ένας συνάδελφός μου, ο Δημήτρης Νεζερίτης. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του».

Ο Φάνης Κούρκουλος μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο στα τέλη της δεκαετίας του '70, ως μέλος μπαλέτων που εμφανίζονταν σε νυχτερινά κέντρα. Από το 1980 το όνομά του άρχισε να ακούγεται ολοένα και περισσότερο, καθώς ήταν η περίοδος που εκτός από τον χορό, έκανε και κάποιες εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως στην παραγωγή του Γιάννη Δαλιανίδη «Οταν οι ρόδες χορεύουν», μαζί με τον Σταμάτη Γαρδέλη, τη Βάσια Παναγοπούλου και άλλους γνωστούς ηθοποιούς που μεσουρανούσαν την εποχή εκείνη.

Η συνεργασία του με τη Μαρινέλλα το 1983 στο «Διογένη» (στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Δημήτρης Κοντολάζος και η Ελένη Δήμου) τον έφερε στο προσκήνιο. Ο χαρακτηρισμός μάλιστα που τον συνόδευε ήταν «ο νεαρός άντρας που έχει κλέψει την καρδιά της δημοφιλούς τραγουδίστριας». Το ειδύλλιό τους (το οποίο διήρκεσε περίπου πέντε χρόνια) όχι μόνο δεν έμεινε κρυφό, αλλά ήταν ένα από τα πιο hot θέματα συζήτησης στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια και στα σκανδαλοθηρικά έντυπα της εποχής.

Το «Lady M» στη Φιλελλήνων και τα οικονομικά αδιέξοδα

Το 1985 ο Φάνης Κούρκουλος εγκατέλειψε τον χορό και πέρασε στον τομέα των επιχειρήσεων νυχτερινών κέντρων, ανοίγοντας -μαζί με τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο- το περίφημο «Lady M» στην οδό Φιλελλήνων. Λέγεται ότι το όνομά του («Κυρία Μ» στα ελληνικά) παρέπεμπε στη μεγάλη αγάπη του, που δεν ήταν άλλη από τη Μαρινέλλα. Το νυχτερινό κέντρο, που φιλοξένησε μεγάλα σχήματα (οι Τάνια Τσανακλίδου, Αντώνης Καλογιάννης, Μαντώ, Πασχάλης, αδελφοί Τζαβάρα, Δημήτρης Παπάζογλου με την τότε παρτενέρ του, Ολια Στεφανίδου, είναι μερικοί από του τραγουδιστές που εμφανίστηκαν εκεί) κράτησε μόνο τρία χρόνια. Αμέσως μετά ο Φάνης Κούρκουλος πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα, και ανοίγει στο νησί διάφορα νυχτερινά μαγαζιά, αντιμετωπίζοντας όμως κάποια στιγμή μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η δουλειά που κάνει στη συνέχεια είναι μετρ σε διάφορα κέντρα διασκέδασης στην περιφέρεια και στην Αθήνα. Είναι, δε, παντρεμένος και έχει έναν 22χρονο γιο.

Για τον Φάνη Κούρκουλο μας μίλησε και ο γνωστός χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του και ως χορευτής, αλλά και ως επιχειρηματίας: «Τον Φάνη τον θυμάμαι πάντα ως έναν πολύ καλό, γλυκό και έντιμο άνθρωπο, ο οποίος -ίσως λόγω αυτών των στοιχείων του χαρακτήρα του- δεν αναρριχήθηκε στα καλλιτεχνικά κυκλώματα. Θα μπορούσε να είχε φτάσει ψηλά, γιατί και ταλέντο είχε στον χορό και όμορφος άντρας ήταν, με μεγάλο μάλιστα σουξέ στις γυναίκες. Μου τηλεφώνησε πριν από δύο χρόνια και μου είπε ότι εργαζόταν μετρ σε ένα κέντρο στο Μετς».

Η συνάντηση στο μιούζικαλ «Chicago»

Ο πάλαι ποτέ χορευτής μάλιστα πήγε την άνοιξη στο θέατρο Παλλάς για να δει το μιούζικαλ «Chicago», στο οποίο η Μαρινέλλα κρατούσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Μετά την παράσταση συναντήθηκε στα παρασκήνια με τη μεγάλη κυρία του τραγουδιού και είχε μαζί της μια πολύ ευχάριστη και θερμή επαφή. Ομως ο Φάνης Κούρκουλος -λόγω της αξιοπρέπειας και της σεμνότητας που τον διέκρινε πάντα- δεν της έδωσε να καταλάβει το παραμικρό για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε. Σε αυτήν τη συνάντησή του με την τραγουδίστρια και πρώην μεγάλο του έρωτα ήταν και ο φίλος του Κώστας Αναγνωστάκος, ο οποίος μας λέει: «Ηταν την τελευταία βραδιά που παιζόταν το “Chicago” και πήγαμε μαζί να δούμε την παράσταση. Μετά το φινάλε του έργου ο Φάνης είχε στα παρασκήνια μια πολύ εγκάρδια συνάντηση με τη Μαρινέλλα. Είπανε τα δικά τους, για το τι κάνουν και οι δύο σήμερα, για την προσωπική τους ζωή τους, αλλά ο Φάνης δεν της έδωσε να καταλάβει το παραμικρό για τις μεγάλες δυσκολίες που περνούσε τον τελευταίο χρόνο. Ευγενής, περήφανος και αξιοπρεπής όπως πάντα, όχι μόνο δεν της μίλησε για τον Γολγοθά που ανέβαινε, αλλά μάλιστα έγινε το αντίθετο. Εμένα με σύστησε ως συνεργάτη του στις επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολούμαι στο εξωτερικό. Θυμάμαι που η Μαρινέλλα του είπε ότι είναι ένας κούκλος μέχρι σήμερα, αντάλλαξαν τηλέφωνα για να τα πουν στο μέλλον και όλα κύλησαν ευχάριστα».

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα