Στον ανακριτή ο δεύτερος συλληφθείς για τη βόμβα

09:50 24/7/2013 - Πηγή: TNSite
Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο δεύτερος συλληφθείς για τη βομβιστική ενέργεια, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα, σε πολυκατοικία όπου διαμένει εισαγγελική λειτουργός.

Ο 44χρονος εντοπίστηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη.

Για

την ίδια υπόθεση, προφυλακιστέος κρίθηκε , με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 39χρονος ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε κοντά στην σημείο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος πρότεινε στον 39χρονο να μεταβούν στη Λάρισα και να τοποθετήσουν, έναντι αμοιβής, εκρηκτικά στην πολυκατοικία, όπου διαμένει εισαγγελική λειτουργός, που χειρίζεται τις πρόσφατες υποθέσεις της απόπειρας απόδρασης του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, αλλά και την απόδραση των έντεκα αλλοδαπών κρατουμένων από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι δύο δράστες έφτασαν από την Αθήνα στη Λάρισα και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Ο 44χρονος τοποθέτησε στη ράμπα εισόδου υπόγειου πάρκινγκ της πολυκατοικίας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, άνω των πέντε κιλών, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδας.

Την οποία πυροδότησε με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη, που προκάλεσε φθορές σε καταστήματα, οικίες και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου, σε ακτίνα 150 μέτρων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα