«Στο θέμα του μέσου όρου υπερφορολόγησης έχει δίκιο ο Στουρνάρας»

22:28 3/12/2013 - Πηγή: TNSite
Το μέρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα της υπερφορολόγησης των Ελλήνων πήρε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ενθυμούμενος την κόντρα Μπακογιάννη - Στουρνάρα σε επιτροπή

της βουλής τις προηγούμενες μέρες, ανέφερε: «Στη συζήτηση μεταξύ της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Στουρνάρα για το εάν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι, η απάντηση εξαρτάται διότι ο μέσος όρος –έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας- δεν είναι πολύ μεγάλος.

»Ξέρουμε, ωστόσο, από τη στατιστική, ότι ο μέσος όρος κρύβει πολλά πράγματα όταν υπάρχουν άκρα. Άρα, πρέπει να πας στο μέσο κι άμα πας στους εκατό Έλληνες και πάρεις τον πεντηκοστό, δηλαδή το μέσο Έλληνα, είναι πολύ μεγάλη η φορολόγηση»., ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Εκτός των άλλων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Έχουμε έναν Προϋπολογισμό που ξέρουμε ότι δεν έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα και το έχει επισημάνει ο ίδιος ο Όλι Ρεν. Επομένως, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το φορολογικό, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν νέα μέτρα. Έχουμε, όμως, έναν Προϋπολογισμό που θα έχει πολλές άλλες αναθεωρήσεις, γιατί αυτό είναι το νέο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για το δημοκρατικό έλλειμμα, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, λέμε και αυτό, ότι κάτι που θα έπρεπε να ήταν κορυφαία στιγμή, δηλαδή όταν συζητάμε για το κοινωνικό μοντέλο του Προϋπολογισμού, το αναπτυξιακό μοντέλο, στην πράξη δεν είναι. Αλλού παίρνονται οι αποφάσεις, αλλού γίνονται οι βασικές συζητήσεις. Και θα το δούμε αυτό στους επόμενους μήνες, όταν θα έχουμε αυτές τις αναθεωρήσεις. Αναθεωρήσεις θα έχουμε, όμως, και αν πέσουν έξω οι προβλέψεις, διότι η πρόβλεψη του 0,6% για την ανάπτυξη, αν δεν μας βγει, αν δεν βγει για τη χώρα, καταλαβαίνετε ότι όλοι οι άλλοι αριθμοί θα πάνε πίσω», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα