Στο Καραϊσκάκη είναι αλλιώς...

00:57 8/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ο αέρας του «Γ. Καραϊσκάκης» φαίνεται πώς έκανε καλό στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος και επικράτησε 1-0 της Άντερλεχτ, πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ.

Στην πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση, πίεσαν και δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από τους Βέλγους, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 14ο λεπτό ο Σιόβας

με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Χολέμπας.

Φανέλα βασικού για πρώτη φορά πήρε ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

Το ματς

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο του στο «Γ. Καραϊσκάκης» να του δίνει την επιπλέον ώθηση που χρειαζόταν. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο κιόλας λεπτό πίεσαν ψηλά και ανάγκασαν την Άντερλεχτ σε αρκετά λάθη. Οι παίκτες των πρωταθλητών έδειχναν αρκετή διάθεση στις κινήσεις τους και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Βέλγων. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν το γκολ του Σιόβα στο 14ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ένα τέρμα, το οποίο έδειχνε ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, βάσει τις εικόνας του αγώνα.

Μετά το 1-0 οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν κάπως τον ρυθμό τους, με την Άντερλεχτ να είναι εκείνη που προσπάθησε να επιτεθεί και να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Μέγερι. Ο Ολυμπιακός μετά το 36ο λεπτό ανέβασε και πάλι ρυθμό και προσπάθησε με τον Σαβιόλα, τον Κάμπελ και τον Βάις να πιέσει τους Βέλγους, με τον Σλοβάκο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 37’, όταν μπόρεσε να πασάρει στον Κάμπελ, αλλά ούτε να κάνει το πλασέ για να πετύχει το γκολ. Το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Δίχως ρυθμό και με τον Ολυμπιακό να μην έχει την ίδια ένταση στο παιχνίδι του ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η Άντερλεχτ έδειχνε πιο απειλητική, έχοντας μάλιστα κερδίσει και μέτρα στο γήπεδο. Ο Μίτσελ προσπάθησε με τις αλλαγές των Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Μασάντο και Φουστέρ να δώσει… πνοή στην επίθεση. Από το 70’ και μετά ο Ολυμπιακό ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε και πάλι να πιέζει τους Βέλγους.

Αυτό που ήθελε να πετύχει με τις αλλαγές του ο Ισπανός τεχνικός το πέτυχε, καθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 με τον Φετφατζίδη, αλλά ο Καμίνσκι του στέρησε το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούνταν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τους Βέλγους, κρατώντας τους μακριά από την εστία τους. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που θα μπορούσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και έμεινε το 1-0, με τους πρωταθλητές να αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις σε αυτή την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (46’ Μανωλάς), Σιόβας (82’ Μεντζανί), Χολέμπας, Μανιάτης (82’ Σάμαρης), Φέισα, Τσόρι Ντομίνγκεζ (70’ Μασάντο), Βάις (70’ Φουστέρ), Κάμπελ (62’ Μήτρογλου), Σαβιόλα (62’ Φετφατζίδης)

Στον πάγκο: Παπάζογλου, Σάμαρης, Μεντζανί, Λυκογιάννης

Άντερλεχτ (Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ντε Ζέου, Μιλιβόγεβιτς, Σουάρες (46’ Πρατ), Ναγιάρ, Νουίτινγκ, Κουγιάτε, Κέσταν (46’ Γκοχιμπί), Μπεμπά, Ζιλέ (46’ Ατσεαμπόνγκ), Λουκάκου

Στον πάγκο: Προτό, Χέιλεν, Βίκο, Τιέλεμανς, Βάντεν Μπόρε

Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Ακρίβος, Τουμπακάρης
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης


Πηγή: Sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα