Στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας η Ελλάδα – Μεγάλο ενδιαφέρον για Ιόνιο και Κρήτη

23:28 11/10/2013 - Πηγή: TNSite

Στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τις έρευνες της νορβηγικής Petroleum Geo Services (PGS) και τη συλλογή δεδομένων από το νορβηγικό σκάφος «Nordic Explorer», με τουλάχιστον δέκα πετρελαϊκούς ομίλους να δίνουν το «παρών» στο ετήσιο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit»που διεξάγεται από χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με tanea.gr, στελέχη από τις ExxonMobil (ΗΠΑ),

Repsol (Ισπανία), Gazpromneft (Ρωσία), Shell (Ολλανδία-Βρετανία), Dana Petroleum (Ν. Κορέα), Spectrum (Σ. Αραβία), NIS (Σερβία), INA (Κροατία), Bulgartransgas (Βουλγαρία) και Stream Oil (Αλβανία), τις ελληνικές ΕΛΠΕ και Energean Oil παρέστησαν χθες στο συνέδριο για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπάλληλος έκρυβε 850 φίδια στο σπίτι του – Έφοδος της αστυνομίας!

Είναι η πρώτη φορά που πετρελαϊκό συνέδριο στην Αθήνα συγκεντρώνει τόσο μαζικό ενδιαφέρον από ξένους παίκτες.

Τις απεικονίσεις δύο από τις πολλές σεισμικές γραμμές που «τράβηξε» το Nordic Explorer στο Ιόνιο παρουσίασε ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Αβραάμ Ζελελίδης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η πλέον υποσχόμενη περιοχή είναι των Παξών».

Μετά τη γαλλική Total, που αγόρασε το πακέτο των σεισμικών δεδομένων (79 σεισμικές γραμμές μήκους 12.500 χλμ), γνωστοποιήθηκε και άλλος ένας αγοραστής, τα ΕΛΠΕ. Σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των ευρημάτων, αυτή εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο του 2014 θα προκηρυχθούν οι πρώτοι διαγωνισμοί.

Η επόμενη συνάντηση των ξένων ομίλων θα είναι και πάλι στην Αθήνα, στο πετρελαιογεωλογικό συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG), στις 5 με 7 Νομεβρίου. Ακούγεται ότι εκεί η PGS θα παρουσιάσει στοιχεία ακόμη πιο προχωρημένα από πλευράς επεξεργασίας.

econews.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα