Στη διαβούλευση για την αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ η Θεσσαλονίκη

09:30 8/11/2013 - Πηγή: TNSite
Η πρώτη φάση έρευνας του διεθνούς τετραετούς προγράμματος WWWforEurope (Welfare, Wealth and Work for Europe) για τη μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2020, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μία από τις 40 πιλοτικές πόλεις που συμμετέχουν σ’ αυτό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Θέματα μελέτης του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελούν, μεταξύ άλλων, η εξασφάλιση υψηλών επιπέδων απασχόλησης, η ευημερία των πολιτών, η κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση.

Συγκεντρώνοντας

κορυφαίους ερευνητές από 33 ερευνητικά ιδρύματα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, το WWWforEurope χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συντονίζεται από το WIFO Austrian Institute of Economic Research της Βιέννης. Η μελέτη που θα προκύψει, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα αποτελέσει τμήμα της περαιτέρω αναπτυξιακής στρατηγικής για την Ευρώπη του 2020.

Με συντονιστή τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πλήθος φορέων της πόλης, η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και οργανώσεις, πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών και εθελοντικές ομάδες συμμετείχαν ως τώρα στο πρώτο στάδιο του προγράμματος, μέσα από διεξαγωγή συνεντεύξεων και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

«Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, η Θεσσαλονίκη συμμετέχει ενεργά σε μία υψηλού επιπέδου έρευνα η οποία θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα