«Σκόπιμη και νόμιμη η σύλληψη μέλους της Αλ Κάιντα»

12:43 7/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι η σύλληψη ενός ανώτερου μέλους της Αλ Κάιντα, του Ανάς αλ Λίμπι, στη Λιβύη, ήταν «σκόπιμη και νόμιμη» ύστερα από την κίνηση αξιωματούχων στην Τρίπολη να ζητήσουν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την «απαγωγή», όπως την χαρακτήρισαν.

Ο Κέρι αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την κυβέρνηση

της Λιβύης για την επιχείρηση σύλληψης του αλ Λίμπι το Σάββατο, ο οποίος καταζητούνταν από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τον φερόμενο ρόλο του στις βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας το 1998.

Ωστόσο, όπως είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), οι ΗΠΑ κάνουν «ό,τι μπορούν, το σκόπιμο και νόμιμο» για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Λιβύη πριν από την επιχείρηση, ο Κέρι απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν αναφέρονται «στις λεπτομέρειες της επικοινωνίας μας με μία ξένη κυβέρνηση» όταν πρόκειται για επιχειρήσεις σαν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του Λίμπι.

Η Τρίπολη επιμένει ότι η επιχείρηση για τη σύλληψή του δεν είχε επίσημη εξουσιοδότηση και πηγή που πρόσκειται στον Λίμπι δήλωσε ότι απήχθη ενώ επέστρεφε από την προσευχή.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λίμπι, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους και ήταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για πέντε εκατομμύρια δολάρια, έχει μεταφερθεί σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή και ανακρίνεται.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα