Σκίτσο διάσημου καλλιτέχνη εντοπίστηκε σε... ντουλάπι

01:30 1/6/2013 - Πηγή: TNSite
Έργα του διάσημου ζωγράφου Peter Paul Rubens κοσμούν μερικά από τα πιο γνωστά και διακεκριμένα μουσεία και γκαλερί του κόσμου.

Ένα ανολοκλήρωτο σκίτσο του καλλιτέχνη από το 17ο αιώνα βρέθηκε καταχωνιασμένο σε ένα ντουλάπι στο πανεπιστήμιο του Reading.

Το σκίτσο αναπαριστά την βασίλισσα της Γαλλίας Marie de Medicis, δεύτερης συζύγου του βασιλιά Henry

IV.
Η αξία του εκτιμάται στις 75.000 λίρες Αγγλίας, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το σκίτσο είχε αποκτήσει ο συλλέκτης Henry Wellesly από την Οξφόρδη, ο οποίος το είχε αγοράσει από το νόθο γιο του Δούκα του Wellington, προσθέτει το δημοσίευμα. Στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του πανεπιστημίου στις αρχές του 1950 για εκπαιδευτικούς σκοπούς καταβάλλοντας αντίτιμο μόλις… 50 λιρών!

«Ήταν συγκλονιστικό. Ένας Rubens στο ντουλάπι. Δεν περιμένεις ότι θα βρεις κάτι τέτοιο μπροστά σου» ανέφερε η καθηγήτρια Anna Gruetzner Robins από το τμήμα Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου.

Η πραγματική ταυτότητα του σκίτσου αποκαλύφθηκε, όταν ένας ευεργέτης δέχτηκε να πληρώσει για τη συντήρησή του. Αποκαλύφθηκε η κρυφή σφραγίδα του συλλέκτη, που έδειχνε ότι το έργο ανήκε το 18ο αιώνα στον Jonathan Richardson, έναν από τους πρώτους συλλέκτες έργων του Rubens στη χώρα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα