Σκέψεις για να γίνει χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

16:08 18/7/2013 - Πηγή: TNSite
Στην ατζέντα της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA θα βρίσκεται και η περίπτωση να διεξαχθεί χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Από την στιγμή που το Κατάρ –τον Δεκέμβριο του 2010- επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για το εάν ήταν εφικτή η διεξαγωγή αγώνων σε υψηλές θερμοκρασίες, οδηγώντας κάποιους (μεταξύ των οποίων και ο Μισέλ Πλατινι και ο Φράντς Μπεκενμπάουερ) να προτείνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο να

γίνει χειμώνα.

Για το ενδεχόμενο αυτό πολλοί εξέφρασαν κατά καιρούς την άποψη τους είτε θετικά είτε αρνητικά, όμως ποτέ μέχρι και σήμερα δεν είχε τεθεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Το θέμα θα είναι στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής η οποία πρόκειται να συνεδριάσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι διοργανωτές επεσήμαναν κατά καιρούς πως μπορούν να εξασφαλίσουν ειδικά συστήματα κλιματισμού τόσο στα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα όσο και στα fan zones που θα βρίσκονται οι οπαδοί, ωστόσο δηλώνουν διατεθειμένοι να αποδεχθούν οποιαδήποτε απόφαση της FIFA σχετικά με την εποχή διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο να γίνει χειμώνα το Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν από την πλευρά των ευρωπαϊκών λιγκών που γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο θα επηρεάσει όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα για τουλάχιστον μια σεζόν.

Με δεδομένο πως μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει και τις συζητήσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των πρωταθλημάτων, θεωρείται πως μέχρι και το 2016 θα πρέπει να έχει παρθεί η οριστική απόφαση, ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι λίγκες στις διαπραγματεύσεις τους με τα κανάλια.

Πάντως σε περίπτωση που η διοργάνωση διεξαχθεί καλοκαίρι, υπάρχει η σκέψη οι αγώνες να γίνονται είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα