Σε εξέλιξη το γεύμα εργασίας Μέρκελ-Σαμαρά

14:15 22/11/2013 - Πηγή: TNSite
Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία τού πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung

όπου θα μιλήσει αύριο.

Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των θετικών δηλώσεων της κ. Μέρκελ στην ίδια εκδήλωση, με τις οποίες εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας και τόνισε ότι πολλοί στην τρόικα δεν εμπιστεύθηκαν την Αθήνα, ωστόσο τα κατάφερε και γι αυτό αξίζει τον σεβασμό μας. Ο εκπρόσωπός της πάντως κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η σημερινή «δεν θα είναι συνάντηση διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει την καγκελάριο για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την πρόοδο του οικονομικού προγράμματος και των διαρθρωτικών αλλαγών και θα υπογραμμίσει τη σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Θα ενημερώσει επίσης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ θα επισημάνει ότι για τη διασφάλιση της πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας μόνο διαρθρωτικά μέτρα μπορούν να ληφθούν.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα