Σε ανοιχτή επικοινωνία Σαμαράς - Βενιζέλος: Κλειδώνουν τα νέα υπουργικά ονόματα

23:28 23/6/2013 - Πηγή: TNSite

Οι επαφές μεταξύ Συγγρού και Ιπποκράτους είναι πυρετώδεις από το Σάββατο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν μυστικά ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου το κρίσιμο αυτό 48ωρο.

Τι περιλαμβάνει η προγραμματική συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες η προγραμματική συμφωνία αναμένεται να είναι έτοιμη έως την Τρίτη και στις βασικές δεσμεύσεις των δυο εταίρων θα τονίζεται, ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων δημοσιονομικών μέτρων, θα δημιουργηθεί ένα

νέο συντονιστικό όργανο που θα παρέχει τις απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλίδες για την επίλυση των κρίσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα γίνεται πλέον από κοινού και θα στοχεύει στην ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, ενώ μείζον θέμα θα είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

Την πεποίθησή του πως η κυβέρνησή του δεν θα την "ξαναπατήσει" εκφράζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής. Για τη στάση του Φώτη Κουβέλη ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως τον ενόχλησε, ενώ χαρακτηρίζει ως "εταίρο πλήρους ευθύνης" τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εγγυητής της σταθερότητας αναφέρει σε άρθρο του στο Βήμα, ο κ. Βενιζέλος. "Το ΠΑΣΟΚ ξέρει τις δυσκολίες και τους κινδύνους μίας κυβερνητικής συνεργασίας με την συντηρητική παράταξη που έχει τα δικά της προτάγματα, τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της πρακτικές" προσθέτει.

Η ορκωμοσία και η λίστα με τα νέα υπουργικό ονόματα

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Στην κυβέρνηση φαίνεται ότι θα μπουν και αρκετοί νέοι και άφθαρτοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, δεν αποκλείεται να δούμε ένα από τα παρακάτω κυβερνητικά σχήματα:

Έθνος της Κυριακής

Υπουργοποιούνται: Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Μανιάτης Φ. Σαχινίδης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Ν. Σηφουνάκης, Γ. Κουτρουμάνης. Θ. Μωραΐτης, Β. Κεγκέρογλου, Φ. Γεννηματά, Ευ. Χριστοφιλοπούλου, Μ. Βορίδης, Γ. Πλακιωτάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης.

Αλλαγή φρουράς: Στο Απασχόλησης με την αποχώρηση του Γιάννη Βρούτση.

Στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιό του ίσως στη Φώφη Γεννηματά, το όνομα της οποίας ακούγεται και για το Εσωτερικών από το οποίο θα αποχωρήσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Κ. Μουσουρούλης αποχωρεί από το Ναυτιλίας και τη θέση του θα καταλάβει ένας εκ των Μ. Βαρβιτσιώτη ή Γ. Πλακιωτάκη.

Ο Κ. Χατζηδάκης διατηρεί το Ανάπτυξης, στο Υποδομών θα τοποθετηθεί ένας εκ των Βορίδη ή Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή να πηγαίνει σε θέση στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Παραμένει ο Κ. Αβρανιτόπουλος στο Παιδείας με αναπληρώτρια τη Ευ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο Κ. Τζαβάρας παραδίδει το χαρτοφυλάκιο σε υπουργό προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Μανιάτης θα αντικαταστήσει τον Ευ. Λιβιεράτο στο Περιβάλλοντος.

Αμετακίνητοι: Γ. Στουρνάρας, Ν. Δένδιας, Ο. Κεφαλογιάννη, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος.

Μετακινούνται ή αναβαθμίζονται: Δ. Σταμάτης, Μ. Βολουδάκης, Χ. Αθανασίου.

Πρώτο Θέμα

Οι καραμπόλες από ενδεχόμενη είσοδο Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Δ. Αβραμόπουλος στο Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος μετακινείται.

Θέσεις υπουργών και υφυπουργών καταλαμβάνουν Μ. Βαρβιτσιώτη, Κ. Μητσοτάκης, Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Τασούλας, Ζ. Μακρή, Α. Λοβέρδος, Φ. Γεννηματά, Α. Σπηλιωτόπουλος. Μ. Χρυσοχοΐδης. Γ. Μανιάτης, Φ. Σαχινίδης και Π. Κουκουλόπουλος.

Υπό έξωση: Α. Λυκουρέντζος, Μ. Σαλμάς, Γ. Βρούτσης.

Αμετακίνητοι: Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Χατζηδάκης, Ο. Κεφαλογιάννη, Αθ. Τσαυτάρης, Ν. Δένδιας, Μ. Χαρακόπουλος.

Ερωτηματικό: Η παραμονή Σ. Κεδίκογλου

Καθημερινή της Κυριακής

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών: Ευ. Βενιζέλος μία κίνηση που θα προκαλέσει τριβές με τον Δ. Αβραμόπουλο ο οποίος θα μετακινηθεί.

Αμετακίνητοι: Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Δ. Σταμάτης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ο. Κεφαλογιάννη, Αθ. Τσαυτάρης, Δ. Κούρκουλας.

Υπουργοποιούνται: Κ. Μητσοτάκης, Μ. Βορίδης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Φ. Γεννηματά, Γ. Μανιάτης.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει γκρίνιες από την πλευρά του Δ. Αβραμόπουλου, που του έχει προταθεί το Άμυνας και ήδη υπάρχει δυσφορία από την μεριά του Π. Παναγιωτόπουλου.

Αμετακίνητοι: Δ. Σταμάτης, Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Δένδιας, Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης.

Αναβαθμίζονται: Χ. Αθανασίου (Δικαιοσύνης), Μ. Βορίδης (Εσωτερικών)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα