Σαμαράς: Οι κατοικίες των αδυνάμων, των ανέργων είναι και θα συνεχίσουν να είναι προστατευμένες

01:15 8/12/2013 - Πηγή: TNSite

"Το 2014 θα είναι για την Ελλάδα χρονιά ανάκαμψης, μετά από έξι χρόνια ύφεσης", είπε ο πρωθυπουργός.

"Όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά", τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού

του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας, λέγοντας ότι "αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας".

"Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα σε δρόμο ανταγωνιστικότητας, ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας".

Ελλάδα δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε"

Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του από την επίσκεψή του στο Τέξας και σημειώνοντας πως "παρά το γεγονός ότι έκανε ό,τι μπορούσε, η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε", υποστήριξε.

"Εσείς κύριε Τσίπρα πάτε να λύσετε το πρόβλημα της χώρας με το κατοχικό δάνειο, για το οποίο οι σύντροφοί σας του Die Linke δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη", είπε.

Ακόμη, έκανε λόγο για "πάσης φύσεως λαϊκιστές", που μόνοι δεν βλέπουν την αναγνώριση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.

"Λυπάμαι που σας στεναχωρώ, αλλά ο κρατισμός στη Δύση έχει χρεοκοπήσει", πρόσθεσε, σημειώνοντας πως όπου γίνονται αποκρατικοποιήσεις, έχουν επιτύχει.

Εν συνεχεία, χαρακτήρισε κίβδηλη την ανάπτυξη με δανεικά. "Όλα αυτά πρέπει να το καταλάβετε, έχουν τελειώσει. Οι ιδέες σας ανήκουν σε ένα σκοτεινό παρελθόν. Εσείς δεν προσπαθείτε να φτιάξετε το μέλλον. Να το εμποδίσετε προσπαθείτε", είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος για εκείνον που δεν ξέρει πού πηγαίνει. Είστε τελικά πολύ προβλέψιμοι. Υπηρετείτε τις εμμονές σας, παράγετε φανατισμό, δεν υπηρετείτε την πολιτική", πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλές χώρες και αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν "τα προφανή που δέχονται όλοι οι άλλοι" και "δεν δέχονται με κακοπιστία και ιδεοληψία τις προσπάθειες που γίνονται".

"Ακούσαμε ότι δήθεν θα κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Ο κ. Βενιζέλος είχε δίκιο, είναι έγκλημα αυτό. Κάθε μέρα ακούμε ιστορίες τρόμου που στη συνέχεια διαψεύδονται. Αντίθετα υπάρχουν κάθε μέρα ενδείξεις ότι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός τόνισε, πως "η συνολική επιβάρυνση των ακινήτων δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, με επιμέρους βελτιώσεις. Οι κατοικίες των αδυνάμων, των ανέργων είναι και θα συνεχίσουν να είναι προστατευμένες".

"Φέτος ξεπεράσαμε τους στόχους μας. Πρέπει να τους ξεπεράσουμε και του χρόνου", τόνισε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αλλαγή της θέσης της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα