Ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε στη Συρία ανθρωπιστική βοήθεια

21:57 27/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ένα ρωσικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Λαττάκεια της Συρίας προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της πόλης και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους υπηκόους χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

«Ένα αεροπλάνο Ιλιούσιν-76, με φορτίο 20 τόνων, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ιρίνα Ρόσιους. Το φορτίο του αποτελείτο κατά κύριο λόγο από κονσέρβες και ζάχαρη, πρόσθεσε.

Το ίδιο αεροσκάφος θα απομακρύνει από τη Συρία 180

Ρώσους και άλλους υπηκόους χωρών της πρώην ΕΣΣΔ οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από τη χώρα, διευκρίνισε η Ρόσιους.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει απομακρύνει δεκάδες υπηκόους της από τη Συρία, μολονότι τόνιζε ότι δεν υπήρχε ζήτημα μαζικής εκκένωσης. Η κατάσταση ωστόσο έχει επιδεινωθεί εδώ και μία εβδομάδα, μετά την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού, για την οποία η Δύση κατηγορεί το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πιέζει για μια στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα