Πυρετός επάφων στις ΗΠΑ για τον Α. Σαμαρά

21:35 7/8/2013 - Πηγή: TNSite
Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Πρώτα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται, η οικονομία και η ενέργεια που απασχολούν την Αμερική, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει σημαντικά το δικό της πρόγραμμα σταθερότητας. Η Ουάσινγκτον ενδιαφέρεται για την σταθερότητα στη Μεσόγειο και εκφράζει

ικανοποίηση για την στρατηγική σχέση του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

Στις 22:00 ώρα Ελλάδας, αύριο Πέμπτη, θα γίνει στο Λευκό Οίκο το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα