Πρώτο τρέιλερ του «Rush»: Όσα δε βλέπει το κοινό στις πίστες της F1!

10:06 10/4/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Ρον Χάουαρντ ρίχνει στη μάχη του μάρκετινγκ το πρώτο τρέιλερ από το νέο του φιλμ «Rush», το αθλητικό δράμα που περιγράφει τη μάχη δυο θρύλων της Φόρμουλα 1 μέσα στις πίστες των αγώνων ταχύτητας. Ο Νίκι Λάουντα – ερμηνεύεται από τον Ντένιελ Μπριλ και ο Τζέιμς Χαντ – στο ρόλο ο Κρις Χέμσγουορθ είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες που τους ενώνουν όλα όσα τους χωρίζουν: η αγάπη για τα μονοθέσια και η διεκδίκηση

του τίτλου μέχρι τελικής πτώσεως. Σε ένα τρέιλερ που ξεκινάει με μια αναφορά στην αγωνία των οδηγών για τη ζωή τους, ο σκηνοθέτης του Frost/Nixon αναπαριστά και πάλι με πειστικότητα την ατμόσφαιρα και την αισθητική της δεκαετίας του ’70 και αναλαμβάνει από το πρώτο κιόλας πλάνο να δείξει ότι το δραματικό στοιχείο ξεπερνά τις θεαματικές σκηνές των γκραν πρι, όπως η συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων του σπορ τα ίδια τα γεγονότα και την τελική τους έκβαση. Τα πλάνα μοιάζουν με μια ματιά μέσα από την κλειδαρότρυπα των πραγματικών κινδύνων ενός ελίτ αθλήματος που έχει συνδυαστεί με άφθονη σαμπάνια, σπόνσορες και jet setters.

Ο Πίτερ Μόργκαν έχει γράψει το σενάριο, που επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα του 1976, όταν οι δυο αντίπαλοι, γνώριμοι από τις πίστες της F3, δίνουν τη μεγάλη μάχη στην top κατηγορία. Ο Αυστριακός Λάουντα, με ακρίβεια επιστήμονα όταν κάθεται στο τιμόνι και με πολύ μετρημένη ζωή εκτός αγώνων είναι το απόλυτο φαβορί. Ο Βρετανός Χαντ, ωστόσο, που δέχεται σφοδρή κριτική από τους συμπατριώτες του για την αγάπη του στις κοσμικότητες και τις γυναίκες, αποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο πίσω από το κομψό περιτύλιγμα του κοσμοπολίτη κι αγαπημένου οδηγού του jet set, αφού κερδίζει «στο νήμα» τον τίτλο με διαφορά μόλις ενός πόντου από τον Λάουντα. Ο τελευταίος πάντως, όπως επισημαίνει ο Μπρυλ, θα θυμάται τη χρονιά αυτή όχι μόνο για την πικρή γεύση της δεύτερης θέσης της τελικής κατάταξης, αλλά περισσότερο για το σοβαρό ατύχημα σε μια από τις αναμετρήσεις, που τον έριξε σε κώμα και παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή. Η ταινία θα εστιάζει και στην προσωπική ζωή των δύο οδηγών, καθώς και στους πολύ διαφορετικών χαρακτήρων τους.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν η Ολίβια Ουάιλντ (ως Σούζι Μίλερ, που παντρεύεται τον Χαντ) και ο Κρίστιαν ΜακΚέι, ενώ, μετά από μια σειρά από λαμπερές (και λίγο παραπλανητικές) φωτογραφίες, τώρα πλέον καταλαβαίνουμε γιατί ο Χάουαρντ έχει δηλώσει ότι η ταινία δεν απευθύνεται μόνο στους φίλους της ταχύτητας και των αγώνων αυτοκινήτων. «Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη και για όσους δεν έχουν καμία σχέση με το σπορ, αφού αυτή η παράξενη σχέση φιλίας και αντιπαλότητας δυο πολύ διαφορετικών ανθρώπων ξεπερνά τα πλαίσια του αθλήματος και γίνεται μελέτη των ανθρώπινων ορίων» είχε πρόσφατα περιγράψει ο σκηνοθέτης.

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα