Πρόστιμα 295.000 ευρώ σε εταιρίες για παραπλανητική διαφήμιση

03:00 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ειδικότερα, οι εταιρείες σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις είναι οι ακόλουθες:

Στην ROLLING INTERNATIONAL ΠΕΤΡΟΣ Λ. ΚΟΛΩΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ διότι υιοθετούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση της πώληση των προϊόντων «τσιγαρόχαρτο», «τσιγαροφυσίγγια» και «ελληνικό φίλτρο καπνοπαραγωγών», δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση ότι η χρήση των συγκεκριμένων φίλτρων καθιστά το κάπνισμα ασφαλέστερο.

Στην εταιρεία

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΙΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς για θεραπευτικές ιδιότητες συσκευής παραγωγής όζοντος.

Στην LEONFLAME ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση στην αγορά του προϊόντος «τσιγαρόχαρτο», που δημιουργούν την παραπλανητική εντύπωση σε πληθυσμιακές ομάδες (της ήδη καπνιστές ή ανήλικα άτομα που δεν έχουν ακόμη αρχίσει το κάπνισμα) ότι κινδυνεύουν λιγότερο με τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος κατά το κάπνισμα.

Στην εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝ. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παραπλανητική εντύπωση κατά τη διάθεση της πώληση του συστήματος NICOPAL G. GHIOLVAS SYSTEM II «συσκευή που καθαρίζει το τσιγάρο» με ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια και τη βελτίωση της υγείας κατά το κάπνισμα, καθώς και την απεξάρτηση των καπνιστών από το κάπνισμα με τη χρήση του εν λόγω συστήματος για την επεξεργασία των τσιγάρων.

Στην εταιρεία ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΖΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ & ΦΥΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ επιβλήθηκε πρόστιμο 35.000 ευρώ για παραπλανητική εντύπωση κατά τη διάθεση της πώληση του συστήματος NICOPAL G. GHIOLVAS SYSTEM II για τους ιδιους λόγους όπως αναφέρονται παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα