Προσωπικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία ιρανού υφυπουργού

13:43 11/11/2013 - Πηγή: TNSite
Δράστης, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, πυροβόλησε και σκότωσε χθες το απόγευμα τον ιρανό υφυπουργό Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε πως προσωπικά κίνητρα είναι το πιθανότερο να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Σαφντάρ Ραχμάτ Αμπαντί, που έπεσε νεκρός μετά τις σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και στο στήθος, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του στην ανατολική Τεχεράνη.

«Το πιθανότερο είναι η δολοφονία του Αμπαντί να είχε προσωπικά κίνητρα

και η συζήτηση για πολιτική δολοφονία είναι άστοχη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλιρεζά Μεχράμπι.

«Έρευνες δείχνουν ότι δύο πυρά ερρίφθησαν από μέσα από το αυτοκίνητο», σύμφωνα με το IRNA που επικαλείται αξιωματικό της αστυνομίας.

Ότι δύο σφαίρες βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό ο δράστης να ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και να συνομιλούσε με τον Αμπαντί. Δεν υπάρχει ένδειξη πάλης στον τόπο της δολοφονίας.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων των φοιτητών ISNA μετέδωσε ότι ένας ερευνητής, ειδικός στις ανθρωποκτονίες και ένας εισαγγελέας βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη.

Κύμα επιθέσεων εναντίον του ιρανικού στρατού και αξιωματούχων των επαρχιών καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο η δολοφονία του Αμπαντί δείχνει να είναι η πρώτη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κεντρικής κυβέρνησης εδώ και χρόνια.

Οι Ιρανοί Σουνίτες Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία ενός ιρανού εισαγγελέα στην επαρχία Σιστάν Μπαλουτσιστάν την περασμένη εβδομάδα. Δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την εκτέλεση δι απαγχονισμού 16 κρατουμένων η οποία διατάχθηκε από αξιωματούχους των δικαστικών αρχών μετά την επίθεση της οργάνωσης Τζαϊς ουλ-Αντλ των Σουνιτών Ισλαμιστών μαχητών στην οποία σκοτώθηκαν 14 μεθοριακοί φρουροί.

Στην Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε για τη δολοφονία Αμπαντί: «Βλέπουμε τα δημοσιεύματα, δεν έχουμε περαιτέρω πληροφόρηση ή σχόλιο επί του παρόντος».

Δεν υπήρξε άμεση ένδειξη ότι η δολοφονία μπορεί να έχει σχέση με την αντιπαράθεση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ της Τεχεράνης και των δυτικών χωρών.

Οι αρχές στην Τεχεράνη έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ και τους συμμάχους του στη Δύση για την δολοφονία πέντε ιρανών πυρηνικών επιστημόνων από το 2007. Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 όταν ένας άνδρας σκοτώθηκε κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί οιαδήποτε εμπλοκή στις δολοφονίες αυτές, ενώ το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο..

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα