Πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ο συλληφθείς αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

12:13 2/10/2013 - Πηγή: TNSite
Πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μέχρι το 2011 ήταν ο αστυνομικός υποδιευθυντής που συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία,

«ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 52χρονος κατηγορείται ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.

Στα σπίτια του αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους.

Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα