Ποινή κάθειρξης 14 χρόνια στον ηθοποιό Φράνκο Αλφόνσο

13:21 19/5/2013 - Πηγή: TNSite

Σε ποινή κάθειρξης 14 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον γνωστό ηθοποιό και τραγουδιστή Φράνκο Αλφόνσο, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαγωγής τεράστιας ποσότητας χασίς από την Ελλάδα προς την Ιρλανδία, είχε προφυλακιστεί, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λίγους μήνες μετά τη σύλληψή του.

«Ο εγκλεισμός είναι

χειρότερος και από τον θάνατο» είχε δηλώσει αμέσως μετά την αποφυλάκισή του για τη γνωστή υπόθεση των ναρκωτικών ο γνωστός στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ηθοποιός Φράνκο Αλφόνσο. Αν και όλα έδειχναν ότι η περιπέτεια του 46χρονου με τον νόμο θα είχε αίσιο τέλος, η απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών αναβίωσε τους χειρότερους εφιάλτες του, αφού πλέον είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ηθοποιό, όπως επίσης και τους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον «αποθηκάριο» στον Ασπρόπυργο, που βρέθηκε με μεγάλη ποσότητα χασίς από τα συνολικά 256 κιλά που κατασχέθηκαν και τον οδηγό που πιάστηκε στην Ηγουμενίτσα με το παράνομο φορτίο. Ωστόσο στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, οπότε απέφυγαν τα ισόβια με τα οποία ήταν αντιμέτωποι.

Η είδηση ότι άνδρες του ΣΔΟΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν χειροπέδες στον καλλιτέχνη είχε προκαλέσει σοκ στον κόσμο της showbiz. Η υπόθεση αφορούσε την εισαγωγή στη χώρα μας 256 κιλών χασίς από την Αλβανία μέσα σε φορτηγά-ψυγεία που κουβαλούσαν πορτοκάλια με προορισμό τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Ειδικότερα, ο ηθοποιός, ο οποίος είχε εταιρεία στο Διαδίκτυο για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, φερόταν να διατηρεί επαφές με Ιρλανδούς μαφιόζους, ενώ «φωτογραφιζόταν» και ως το άτομο που κανόνιζε τα φορτία. Μετά τη σύλληψή του είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή, όμως λίγους μήνες αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τότε δήλωνε αθώος και υποστήριζε ότι άδικα είχε εμπλακεί στην υπόθεση. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό έδειχνε να έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του και έκανε σχέδια στο πλευρό της συζύγου του Ολγας, με την οποία ανέβηκε πρόσφατα τα σκαλιά του δημαρχείου.

Στο παρελθόν ο γνωστός ηθοποιός είχε συλληφθεί στην Καραϊβική, κατηγορούμενος για εμπορία κοκαΐνης, όμως ύστερα από κράτηση σαράντα ημερών είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο είχε δεχτεί τον ισχυρισμό του ότι μετέφερε εν αγνοία του την κοκαΐνη και δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ηθοποιός προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα