Πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο νοτιοανατολικό Λονδίνο

20:57 22/5/2013 - Πηγή: TNSite
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά της βρετανικής αστυνομίας, καθώς φέρονται ύποπτοι για το θάνατο ενός στρατιώτη.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης το θύμα δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, με τις αρχές να χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

Η υπουργός Εσωτερικών, Theresa May, κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη την επιτροπή αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, ύστερα από εντολή του βρετανού πρωθυπουργού.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Woolwich στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, γράφει η Daily Mail.

Ο

στρατιώτης φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Help for Heroes» και δέχτηκε επίθεση με μαχαίρια και μπαλτάδες μετά από τροχαίο.

Οι δύο ύποπτοι φέρονται να φώναξαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά, ενώ προσπάθησαν να κινηματογραφήσουν την δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δύο άντρες περίμεναν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία και στη συνέχεια προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δεχτούν τα πυρά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι «μανιακοί άντρες», ηλικίας περίπου 20 χρονών, «του επιτέθηκαν άγρια, πετσοκόβοντάς τον».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έγραψε στο twitter ότι η δολοφονία του στρατιώτη είναι «πραγματικά σοκαριστική».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα