«Πετάγεστε» με κάθε ήχο κλήσης ή μηνύματος του κινητού σας; Υπονομεύετε την ευτυχία σας!

03:22 10/12/2013 - Πηγή: TNSite

Χτυπάει το κινητό και τρέχετε σαν… τρελοί; Τότε μάλλον είστε λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που απαντούν όταν ευκαιρήσουν…

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κεντ, οι μανιώδεις χρήστες του κινητού έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάσχουν από έντονο άγχος και να παραμελούν άλλες υποχρεώσεις τους για να μην καθυστερήσουν να απαντήσουν, ακόμα κι αν κατά βάθος δεν το θέλουν.

Οι εθελοντές – φοιτητές του πανεπιστημίου, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τη χρήση του κινητού, περιέγραψαν πως ένιωθαν

γι’ αυτήν και συμπλήρωσαν τεστ μέτρησης του άγχους και της ικανοποίησής τους από τη ζωή τους.

Επέτρεψαν επίσης στους ερευνητές να εξετάσουν τις βαθμολογίες που είχαν πετύχει στα μαθήματα του πανεπιστημίου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επίμονη ενασχόληση με το κινητό προκαλούσε σε πολλούς από αυτούς έντονο άγχος - είτε διότι ένιωθαν αναγκασμένοι να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους φίλους τους, είτε διότι δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά από τα site κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Η χρήση του κινητού συσχετίσθηκε επίσης αρνητικά με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των νέων: όσο περισσότερο ασχολούνταν με το κινητό, τόσο χειρότερα τα πήγαιναν στα μαθήματα.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η έρευνα, η μανία με το κινητό συνεπάγεται μείωση της ικανοποίησης του χρήση από τη ζωή του. «Απλά, όσοι είναι πάνω από το κινητό, υπονομεύουν την ευτυχία τους», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

iatros4u

Keywords
Τυχαία Θέματα