Περιορισμένη συμμετοχή στην διαδήλωση του «Κινήματος με τα δίκρανα» στην Ιταλία

22:21 18/12/2013 - Πηγή: TNSite
Περιορισμένη είναι η συμμετοχή στην διαδήλωση του «Κινήματος με τα δίκρανα» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία του Λαού της Ρώμης. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης η συμμετοχή στην συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν ξεπερνά τους 4000 πολίτες.

Οι ομιλητές κάλεσαν μεταξύ άλλων να ανακτήσει η Ιταλία την «νομισματική

κυριαρχία» της, να συντάσσονται διαφορετικά οι λίστες για την πρόσβαση σε διαμερίσματα των εργατικών κατοικιών, να τύχουν υπεράσπισης οι ιταλικές επιχειρήσεις.

Η Πλατεία του Λαού έχει γεμίσει κατά το ήμισυ. Σύμφωνα ωστόσο με έναν από τους επικεφαλής του κινήματος, τον Ντανίλο Καλβάνι, «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Σε πολλές περιοχές όμως. όπως την Πίζα, την Νάπολη και πόλεις νότια της Ρώμης, δημιουργήθηκαν προβλήματα και τα λεωφορεία δεν πρόλαβαν να φτάσουν στην Ρώμη» εγκαίρως.

Από την σημερινή κινητοποίηση κράτησαν αποστάσεις μέλη και υπεύθυνοι του «Κινήματος με τα δίκρανα» από την περιφέρεια του Βένετο και της Σικελίας. Προτίμησαν να τηρήσουν «χαμηλό προφίλ» και να μεταβούν την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ζητήσουν την ευλογία και την στήριξη του πάπα Φραγκίσκου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και λιγοστά μέλη του ακροδεξιού «κοινωνικού κέντρου» Κάζα Πάουντ, με πανό στο οποίο αναγράφεται «κάποιοι ιταλοί δεν θέλουν να παραδοθούν». Προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες αναπτύχθηκαν μαζικά στο κέντρο της Ρώμης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας Τζόρτζο Σκουίντσι δήλωσε ότι «κατανοεί ότι υπάρχει βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί η χρήση βίας».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα