Περιοχές της Ραμάντι ξανά υπό τον έλεγχο ενόπλων

03:28 15/1/2014 - Πηγή: TNSite
Τον έλεγχό τους στη Ραμάντι ενίσχυσαν οι ιρακινοί ένοπλοι μαχητές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας.

Οι μάχες που ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα οι ένοπλοι άνδρες, τζιχαντιστές ή μέλη φυλών, να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περίπου έξι συνοικίες της στο νότιο τμήμα και το κέντρο της Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας αλ Άνμπαρ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ είχαν ανακαταλάβει δύο από αυτές τις συνοικίες τις τελευταίες ημέρες.

Από τις μάχες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν

πέντε, σύμφωνα με γιατρούς του κεντρικού νοσοκομείου της Ραμάντι.

Πολλές συνοικίες της Ραμάντι και ολόκληρη η Φαλούτζα βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες υπό τον έλεγχο ένοπλων μαχητών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Παρά τις σποραδικές συγκρούσεις που συνεχίζονταν σήμερα, μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων επέστρεψε στις δουλειές του στη Ραμάντι, όπου τα περισσότερα καταστήματα ήταν ανοικτά.

Το ίδιο συνέβη και στη Φαλούτζα, που παραμένει στα χέρια των ενόπλων που έχουν εγκατασταθεί στα προάστια της πόλης.

Ο ιρακινός στρατός, που έχει λάβει θέση ανατολικά της πόλης, έριξε οβίδες προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ σε βίαια επεισόδια, κυρίως πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις, που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα