Πέντε άτομα κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση στο Λίβανο

01:47 31/8/2013 - Πηγή: TNSite
Οι αρχές του Λιβάνου άσκησαν κατηγορίες σε βάρος πέντε προσώπων, περιλαμβανομένων δύο Λιβανέζων σουνιτών ιερωμένων και δύο Σύρων, περιλαμβανομένου ενός αξιωματικού του συριακού στρατού, για την διπλή επίθεση με παγιδευμένα οχήματα που διαπράχθηκε στην Τρίπολη πριν από μία εβδομάδα στοιχίζοντας τη ζωή σε 45 ανθρώπους.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα κατηγορούνται, ανέφερε μία πηγή η οποία πρόσκειται στη στρατιωτική δικαιοσύνη, ότι «ανήκουν σε έναν τρομοκρατικό πυρήνα ο οποίος παγίδευσε οχήματα με εκρηκτικά, τα τοποθέτησε και τα πυροδότησε μπροστά σε δύο τεμένη στο βόρειο

Λίβανο».

Οι δύο Σύροι, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο έδαφος του Λιβάνου, ο λοχαγός Μοχάμαντ Άλι και ένα πρόσωπο που κατονομάστηκε ως Χοντρ αλ Αριγιάν, κατηγορούνται για την τοποθέτηση των αυτοκινήτων-βομβών. Τα δύο αυτά πρόσωπα αντιμετωπίζουν, σε περίπτωση καταδίκης τους, την εσχάτη των ποινών.

Κατηγορείται επίσης ο σεΐχης Χάσεμ Μινκάρα, επικεφαλής της αλ Ταουχίντ, μιας σουνιτικής οργάνωσης η οποία θεωρείται ότι πρόσκειται στην Δαμασκό, ότι ενώ ήταν «ενήμερος» πως επρόκειτο να γίνει τρομοκρατική ενέργεια, δεν «ενημέρωσε τις αρχές». Κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ένας συνεργάτης του, ο Σέιχ Άχμαντ αλ Γαρίμπ, κι ένας δημοσιογράφος, ο Μουστάφα Χούρι, ο οποίος συνεργάζεται με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της Χεζμπολάχ, κατηγορούνται ως «μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα ο οποίος τοποθέτησε εκρηκτικά μπροστά σε δύο τεμένη στο βόρειο Λίβανο». Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν ποινές από φυλάκιση 3 ετών ως κάθειρξη 15 ετών.

Εξαιτίας των φόβων για νέες επιθέσεις, οι αρχές απαγόρευσαν τη στάθμευση οχημάτων μπροστά σε τεμένη σε όλη την επικράτεια του Λιβάνου αυτήν την Παρασκευή.

Η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους σε ένα προπύργιο της οργάνωσης Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Είναι η δεύτερη φορά που η στρατιωτική δικαιοσύνη στο Λίβανο κατηγορεί άμεσα τη συριακή κυβέρνηση ότι ενέχεται σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Τον Φεβρουάριο εισαγγελείς είχαν ζητήσει να επιβληθεί η ποινή του θανάτου σε βάρος ενός πρώην υπουργού του Λιβάνου που θεωρείται προσκείμενος στη Συρία, του Άλι Μαμλούκ, ο οποίος δικάστηκε ενώπιον στρατοδικείου διότι φέρεται να επιδίωκε την διάπραξη επιθέσεων εναντίον προσωπικοτήτων στο Λίβανο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα