Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: ποιος θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά;

06:29 12/5/2013 - Πηγή: TNSite

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Hollywood Reporter αναφέρουν ότι αρκετές πιθανότητες να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη συγκεντρώνει ο Joe Wright, του οποίου την ταινία «Άννα Καρένινα», είχαμε παρακολουθήσει πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο φημισμένος δημιουργός έχει άλλωστε μακρόχρονη επαγγελματική σχέση με τις εταιρείες Focus

και Universal που εξασφάλισαν τα δικαιώματα της τριλογίας της Ε.L. James, για το απίθανο ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε τέσσερις ταινίες για λογαριασμό της Focus: «Άννα Καρένινα», «Hanna», «Εξιλέωση» και «Περηφάνια και προκατάληψη». Πηγές προσκείμενες στα μεγάλα στούντιο αναφέρουν ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία και πως η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων.

Ο σκηνοθέτης και οι υπεύθυνοι της Universal αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, οπότε μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι μόνο για το όνομα της σεναριογράφου της πολυαναμενόμενης ταινίας, της Κelly Marcel.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα στοιχεία που κάνουν την υποψηφιότητα του Joe Wright περισσότερο πιθανή: μια από τις παλαιότερες ταινίες του, η «Εξιλέωση» ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Kαλύτερης Ταινίας, ενώ έχει τη φήμη ότι γνωρίζει πώς να αξιοποιεί τις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστριών του, είτε πρόκειται για την Keira Knightley, είτε για τη Saoirse Ronan. Kαι βεβαίως θεωρείται «δοκιμασμένος» στις κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα