Πασχαλίδου: Η Μπόκοτα δεν πατούσε στην ΕΡΤ!

06:29 2/8/2013 - Πηγή: TNSite

Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που η ΕΡΤ αποφάσισε να στείλει στη Eurovision την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, και ακόμη η Δάφνη Μπόκοτα δεν μπορεί να το δεχθεί! Φρόντισε λοιπόν με μια δήλωσή της πριν λίγο καιρό να πει ότι η Α. Πασχαλίδου έπαιρνε 80.000 ευρώ, κι εκείνη δεν την άφησε να πέσει κάτω.

Με συνέντευξή της, σηκώνει το γάντι και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από την κατά τα άλλα αξέχαστη

Eurovision του 2005, στην οποία νικήτρια ήταν η Ελλάδα.

«Δεν είναι αλήθεια ότι έπαιρνα 80.000 ευρώ το μήνα. Πάρτε το βιβλιάριό μου να το δείτε. Δεν πήρα ποτέ αυτά τα λεφτά. Πέρασαν οχτώ χρόνια, η Ελλάδα είναι σε βαθιά κρίση, ο κόσμος πονάει και πεινάει και αυτή η κυρία ασχολείται πάλι με τα ίδια», είπε η δημοσιογράφος και συνέχισε με τα καρφιά της:

«Η συγκεκριμένη κυρία για δεκαεπτά χρόνια δεν πατούσε το πόδι της στην ΕΡΤ. Έκανε τη Eurovision και έφευγε. Όταν πήγα το 2005 ως σχολιάστρια στο Κίεβο ζήτησα συγγνώμη από τους υπόλοιπους συναδέλφους από τις άλλες χώρες λέγοντας: “η προκάτοχός μου, δυστυχώς, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το κρατικό κανάλι πήρε την απόφαση και έθεσε εμένα στη θέση της”. Μου απάντησαν: “ούτε καν την βλέπαμε. Δεν εμφανιζόταν πουθενά. Δεν ερχόταν ούτε στις συσκέψεις. Ήταν μόνο με την ελληνική ομάδα. Πήγαιναν για shopping και πάρτι”».

Μάλιστα η Α. Πασχαλίδου μίλησε και για τον πόλεμο που έζησε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, κάτι που όπως παραδέχεται την πλήγωσε πολύ.

«Είμαι πολεμίστρια, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Μεγάλωσα έξω από το Κιλκίς με την γιαγιά μου και τον παππού μου. Η μαμά μου δούλευε σε υφαντουργείο της Θεσσαλονίκης. Φύγαμε μετανάστες στα έξι μου χρόνια. Πήρα δάνειο για να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Στη Σουηδία κυνηγήθηκα από ρατσιστές και ναζί. Εδώ πάλι κυνηγήθηκα με έναν άλλο τρόπο γιατί ήρθα από το πουθενά. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να επιτυγχάνει κάποιος που δεν είναι από τζάκι, αριστοκρατική οικογένεια, δεν έχει διασυνδέσεις, εξουσία ή πολλά χρήματα. Εγώ δεν είχα τίποτα από τα παραπάνω», είπε.

Όπως εξομολογήθηκε εκείνη η περίοδος της ζωής της ήταν γεμάτη θλίψη και δάκρυα.

«Αν δείτε το ημερολόγιό μου εκείνη την περίοδο θα βάλετε τα κλάματα. Όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω πόσο δυνατός άνθρωπος είμαι, χάρη όλων αυτών που συνέβησαν. Έλεγα τα πράγματα έξω από τα δόντια. Δεν χάιδευα τα αυτιά των άλλων», είπε.

Όσο για το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ΕΡΤ δεν την άφησαν να παραβρεθεί στη συνέντευξη τύπου της νίκης της Ε. Παπαρίζου είπε:

«Ήμουν σαν την Ιφιγένεια, που θυσίαζαν. Έλεγαν: “αν χάσουμε, θα κάνει τη συνέντευξη τύπου”. ‘Όταν κερδίσαμε, ξαφνικά εμφανίστηκαν όλοι όσοι δεν είχαν κάνει τίποτα μέχρι τότε. Φοβόντουσαν μάλλον μήπως πω ότι δεν έκαναν τίποτα. Προσωπικά λυπήθηκα ιδιαίτερα που έκλεισαν την ΕΡΤ. Είναι πλήγμα στη δημοκρατία. Όμως ήταν πραγματικά αρρωστημένη κατάσταση. Χρειαζόταν ξεκαθάρισμα, αλλά δε συμφωνώ με το παραμύθι ότι έπρεπε να γίνει μ’ αυτόν τον τρόπο».

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα