Παρουσιάζεται η οργάνωση Hellenic Initiative των Ελλήνων της διασποράς παρουσία Σαμαρά

13:36 3/10/2013 - Πηγή: TNSite

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον αποτελεί το πρόσωπο της βραδιάς (ξεκινά στις 02:00 ώρα Ελλάδος), στο επίσημο λανσάρισμα της… Ελληνικής Πρωτοβουλίας της οποίας είναι επίτιμο μέλος, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιφορτιστεί ο συμπαρουσιαστής της δημοφιλέστερης πρωϊνής εκπομπής των ΗΠΑ, Good Morning America, Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Ετσι με το σύνθημα, “Επενδύουμε στο μέλλον της Ελλάδας”, το Hellenic Initiative θα ξεκινήσει κι επισήμως την προσπάθειά

του για συσπείρωση των Ελλήνων της διασποράς, έτσι ώστε να εισρεύσουν κεφάλαια στη Ελλάδα για επενδύσεις. Θρυλείται πως η κάθε θέση στο σημερινό συμπόσιο –του μενού του οποίου επιμελήθηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου- του Hellenic Initiative, κοστίζει 50.000 δολάρια, με το ποσό που θα συγκεντρωθεί να πηγαίνει στο επενδυτικό fund της οργάνωσης.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα ολοκληρώσει το επενδυτικό του… σαφάρι στις ΗΠΑ, με την παρουσία του στην εκδήλωση του Hellenic Initiative, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με το πανίσχυρο Ελληνοαμερικάνικο λόμπι.

Το Hellenic Initiative, ξεκίνησε ενισχύοντας οικονομικά, διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις (σ.σ Παιδικά Χωριά S.O.S κ.α) και αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ ο βασικός του στόχος είναι να βοηθήσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελληνική οικονομία και να μειωθεί ο δείκτης ανεργίας.

Ετσι ξεκινά από σήμερα η viral καμπάνια με τίτλο One Greece (#OneGreece στο Twitter), στην οποία συμμετέχουν άτομα που συμβολίζουν το Ελληνικό Ονειρο, σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Ενας εξ’ αυτών, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το ζωντανό success story του Ελληνικού αθλητισμού.

Η Creative Director της καμπάνιας One Greece, Νταϊάν Μαντούβαλος, που πέρασε όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα κάνοντας επαφές μ’ Ελληνες επιχειρηματίες, μίλησε στο News247.gr για το λανσάρισμα του Hellenic Initiative. Εκανε λόγο για τη… νέα ιστορία που θα πρέπει να διηγηθούν οι Ελληνες: “Η ιστορία της Ελλάδος δεν ανήκει σε κανέναν και κανείς δεν την διηγείται. Μπορούμε όμως να το κάνουμε εμείς. Ο καθένας από εμάς τους Ελληνες, άσχετο αν κατοικούμε στην Αθήνα, ή στην Θεσσαλονίκη ή στη Νέα Υόρκη, μπορούμε να διηγηθούμε την ιστορία. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της καμπάνιας One Greece. Οραματιζόμαστε μία ισχυρή Ελλάδα, με τους Ελληνες σε όλο τον κόσμο να ενώνονται σαν μία γροθιά. Ο απλός κόσμος και όχι οι κυβερνήσεις, αποτελούν την λύση για μία διαφορετική Ελλάδα, απαλλαγμένη από την κρίση”.

Η φιλόδοξη κίνηση του Hellenic Initiative, στοχεύει να ξεκινήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα μέσα στο 2014, μέσα από διάφορα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αλλά και τόνωσης των εξαγωγών προϊόντων.

Ολα αυτά με την ελπίδα πως όλοι μαζί οι Ελληνες, μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, αρκεί να το κάνουν τώρα!

Για ανταλλαγή απόψεων υπάρχει και το @ndpapaioannou στο Twitter

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα