«Παράθυρο» από Ντάισελμπλουμ για μείωση του χρέους

02:22 1/6/2013 - Πηγή: TNSite
Αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία αλλά και νέο μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, μετέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανατροπής του αρνητικού κλίματος. Ολόκληρη η ευρωζώνη κατανοεί πως η Ελλάδα βιώνει μια αρκετά δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να συγχαρούμε την

ελληνική κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να εργάζεται με επιμονή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Με προϋποθέσεις το πρωτογενές πλεόνασμα και την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει μέτρα για τον περιορισμό του δανειακού βάρους της χώρας, σημείωσε ο ολλανδός αξιωματούχος. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει τον Απρίλιο του 2014», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η Ελλάδα θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, ενώ ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε, ωστόσο, ότι είναι «κρίσιμο να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», διαβεβαιώνοντας πως «η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα