ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1

21:41 25/11/2012 - Πηγή: TNSite
Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν είχε νικητή, αφού ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Αθανασιάδη (88') στο γκολ του Τζιμπούρ (27') και στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα από τον Νοέμβρη.

Ο Ολυμπιακός

κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 88' και μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα πριν καν μπει ο χειμώνας, όμως λογάριασε δίχως τον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν στη θέση που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε και έσωσε την ομάδα του από την ήττα, "λυτρώνοντας" την Τούμπα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά σκόραραν με ένα πολύ ωραίο γκολ του Τζιμπούρ στο 27'. Κι όλα αυτά δίχως να δεχτούν ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήξεραν πως να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι και το παιχνίδι τους να είναι άοσμο, άχρωμο, άγευστο.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Καιρός: Αίθριος κατά περιόδους

Διαιτητής: Μάνταλος Σταύρος (Αθήνα)

Βοηθοί: Aκριβός Χρήστος (Αθηνών), Καρατζίκας Αντώνιος (Αθηνών)

4ος: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο (46' Κωνσταντινίδης), Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Φωτάκης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (67' Λάζαρ), Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Φουστέρ, Αμπντούν (87' Γκρέκο), Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου).

Γκολ: 88' Αθανασιάδης / 27' Τζιμπούρ

Κίτρινες κάρτες: 76' Αθανασιάδης

Ο αγώνας

Δώνης VS Ζαρντίμ

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, έχοντας τον Κάτσε με τον Φωτάκη στα χαφ, τους Σαλπιγγίδη-Ρομπέρ στα άκρα και τους Λόρενς, Αθανασιάδη στην επίθεση (κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Λόρενς με τον "Σάλπι" άλλαζαν θέση). Από την άλλη, ο Ζαρντίμ δεν αλλάζει το 4-2-3-1, με τους Μοδέστο-Μανιάτη στα χαφ, τον Μασάντο σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Φουστέρ-Αμπντούν στα πλάγια και τον Τζιμπούρ στην γραμμή κρούσης. Δείτε αναλυτικά τις συνθέσεις των ομάδων:

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακή και καυτή, αν εξαιρέσουμε φυσικά κάποιους θερμόαιμους οι οποί έδιναν μάχες με την αστυνομία. Όλα αυτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, αφού με τη σέντρα της αναμέτρησης τα πράγματα ηρέμησαν και όλοι έδωσαν προσοχή στο ποδόσφαιρο.

Αποφασισμένο ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό...

Στον αγωνιστικό χώρο λοιπόν, οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, όμως το καλό ξεκίνημα το έκανε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και έδειξαν τις επιθετικές τους τάσεις, δημιουργώντας αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου.

Το πρώτο 15λεπτο ανήκε στους Πειραιώτες, που ήταν αρκετά δυνατοί στα πλάγια και είχαν καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας. Θα μπορούσαν μάλιστα να πε

Keywords
Τυχαία Θέματα