Οι πολίτες στο Μαυροβούνιο δε θέλουν το ΝΑΤΟ

20:44 10/12/2013 - Πηγή: TNSite
Η πλειοψηφία των πολιτών του Μαυροβουνίου εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CEDEM).

Σύμφωνα με την έρευνα του CEDEM, το 45% των πολιτών του Μαυροβουνίου τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, το 38% στηρίζει την προσχώρηση

στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και το 17% δεν διατυπώνει θέση για το ζήτημα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη τον Μάρτιο μειώθηκε η διαφορά μεταξύ των αντιπάλων και των υποστηρικτών της ένταξης στο ΝΑΤΟ, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας εξακολουθεί να μη στηρίζει την προσχώρηση στη Συμμαχία, δήλωσε ο βασικός αναλυτής του CEDEM, Μίλος Μπέσιτς.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 54,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ είναι σημαντικό ζήτημα, κι αυτό φανερώνει ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το θέμα.

«Η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης έπεισε τους πολίτες του Μαυροβουνίου ότι το ΝΑΤΟ είναι καλό και αναγκαίο. Οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό, αλλά έχουν τους δικούς τους λόγους, για τους οποίους ακόμη κατά πλειοψηφία δεν είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την ένταξη στη Συμμαχία», δήλωσε ο κ. Μπέσιτς.

Η έρευνα δείχνει ότι οι υποστηρικτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων Νέα Σερβική Δημοκρατία και Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις έναντι του NATO και ότι η πλειοψηφία αυτών που υποστηρίζουν την ένταξή της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι οι ψηφοφόροι των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών - Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και του αντιπολιτευόμενου κόμματος Θετικό Μαυροβούνιο.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα