Οι Ιαπωνικές Αερογραμμές καθήλωσαν στο έδαφος αεροσκάφος

14:49 15/1/2014 - Πηγή: TNSite
Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner καθηλώθηκε στο κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, ύστερα από τον εντοπισμό προβλήματος με την μπαταρία του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines.

Στη διάρκεια του χθεσινού προγραμματισμένου ελέγχου συντήρησης του αεροσκάφους, εντοπίστηκε καπνός στο κάτω τμήμα της ατράκτου πριν από την αναχώρησή του για την Μπανγκόκ από το Διεθνές

Αεροδρόμιο Ναρίτα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Japan Airlines ανακοίνωσε ότι είχε ενεργοποιηθεί μία βαλβίδα εξαερισμού για μία από τις οκτώ μπαταρίες λιθίου-ιόντος του αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την καθήλωση του παγκόσμιου στόλου Boeing 787 Dreamliners εξαιτίας προβλημάτων με τη μπαταρία.

Η Μπόινγκ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της μπαταρίας των 787 φαίνεται ότι λειτούργησαν όπως ήταν προγραμματισμένο. Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε το περιστατικό στην Japan Airlines και καταβάλλουμε από κοινού προσπάθειες ώστε να επιστρέψει το αεροσκάφος στην κυκλοφορία».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα