«Οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

04:07 1/11/2013 - Πηγή: TNSite
Τη λύπη της εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιτάχυνση της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας, υπενθυμίζοντας ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι «παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

«Η ΕΕ δηλώνει συνεχώς ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου. Καλεί επίσης το Ισραήλ να τερματίσει την εποικιστική του δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής ανάπτυξης, και να κατεδαφίσει τα προκεχωρημένα φυλάκια που κατασκεύασε από τον Μάρτιο του 2001» δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον που συνέχισε:

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι στις 27

Σεπτεμβρίου, το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν κάθε ενέργεια που υπονομεύει την εμπιστοσύνη ή προκαταλαμβάνει θέματα για το τελικό καθεστώς».

«Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για τις τελευταίες ανακοινώσεις σε σχέση με την εποικιστική δραστηριότητα. Οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να παρεμποδίσει ή να υπονομεύσει τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποτραπεί. Μια θαρραλέα και αποφασιστική ηγεσία είναι απαραίτητη για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων αυτών. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαδικασία αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση της Άστον.

Εχθές σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ότι η πολιτική του εποικισμού «καταστρέφει την ειρηνευτική διαδικασία και αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και που συνεχίζει να θέτει εμπόδια στη διαδικασία αυτή».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε χθες τέσσερα σχέδια κατασκευής 1.500 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα