Οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

14:14 29/4/2013 - Πηγή: TNSite

Με το εν λόγω αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, αλλά και ο δρόμος επιστροφής των δύο ανεξάρτητων βουλευτών Κώστα Μαρκόπουλου, αλλά και Θόδωρου Σολδάτου στη γαλάζια δεξαμενή της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, πέρα από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ως ήταν αναμενόμενο, υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, "ΝΑΙ" ψήφισαν και οι

δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, Κώστας Μαρκόπουλος - ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στους οποίους είχε προσχωρήσει μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συνέχεια, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου υπερασπίστηκε τις διατάξεις για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών λέγοντας ότι "οι διατάξεις για τις 48 δόσεις ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών είναι στον σωστό δρόμο".

Από την πλευρά του, και ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο οποίος επίσης διεγράφη όταν καταψήφισε το τρίτο μνημόνιο, φαίνεται πως μετά το "ΝΑΙ σε όλα" της Κυριακής, άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή στην ΝΔ.

Στην κυβέρνηση πλέον υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, γιατί θεωρούν ότι εμπεδώνεται η πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις ψήφους των δύο, είπε:

"Κάτι σημαίνει αυτό", αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Τελικά, οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο και υπερψήφισαν τις τροπολογίες, παρά τα απανωτά "ΝΑΙ" στα Μνημόνια λιτότητας των περασμένων ετών.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα