Ομπάμα: Χάρη στο πρόγραμμα παρακολούθησης αποτρέψαμε απειλές

14:56 19/6/2013 - Πηγή: TNSite

Ο πλανητάρχης που έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, είπε επίσης ότι συμφωνεί με την καγκελάριο, πως οι διαρθωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.

"Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Δεν χρειάζεται μόνο να αναπτυχθούμε, αλλά πρέπει και να μεταρρυθμίσουμε διαρθρωτικά τις οικονομίες μας" δήλωσε ο Ομπάμα.

Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της συλλογής πληροφοριών και

των πολιτικών ελευθεριών εμφανίστηκε επίσης ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων Prism, εφαρμόζεται σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν πληροφορίες για τρομοκρατία και διασπορά όπλων.

Υποστήριξε παράλληλα ότι τουλάχιστον 50 απειλές- μεταξύ των οποίων και στη Γερμανία- έχουν αποτραπεί χάρη στο αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης.

Ο πλανητάρχης, όπως αναφέρει το "Έθνος", είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν την Γερμανία, ως βάση για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην μάχη κατά των τρομοκρατών.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι μίλησε εκτεταμένα με τον Ομπάμα για το πρόγραμμα Prism, και ότι μένουν ακόμη σημεία που πρέπει να ξεκαθαριστούν και θα γίνει αυτό.

Αναφερόμενος στο Γκουαντανάμο, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι θέλει να κλείσει την φυλακή, αλλά το εγχείρημα αποδείχθηκε "πιο δύσκολο από ότι αναμενόταν", όπως είπε.

Ο Ομπάμα δήλωσε καλωσόρισε επίσης την ανακοίνωση του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα αναλάβουν σύντομα την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας του από την στρατιωτική αποστολή του NATO και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στην χώρα αυτή της Ασίας ως σήμερα.

"Θεωρούμε ότι εντέλει πρέπει να δούμε τους Αφγανούς να συνομιλούν με τους Αφγανούς για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός και να τερματίσουμε τον κύκλο της βίας (στο Αφγανιστάν), ώστε να μπορέσουν όντως να αρχίσουν να ανοικοδομούν τη χώρα τους".

"Ενιαία, δημοκρατική, ειρηνική Συρία"

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο ακόμη για την ανάγκη η λήξη του συριακού εμφυλίου πολέμου μέσα από ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να οδηγήσει σε μια «ενιαία, δημοκρατική και ειρηνική Συρία», ενώ χαρακτήρισε "υπερβολική" τη φημολογία περί πρόθεσης των ΗΠΑ να εμπλακούν άμεσα και εφ’ όλης της όλης με στρατιωτικά μέσα στο πλευρό των σύρων ανταρτών.

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των Femen κατά του Ομπάμα

Διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στο Βερολίνο πραγματοποίησε παράλληλα η φεμινιστική οργάνωση FEMEN.

Μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν γυμνόστηθες, όπως συνηθίζουν, στην Στήλη της Νίκης, αλλά και στο Τιργκάρτεν στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Ομπάμα.

Οι διαδηλώτριες απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα