Ο Β. Σόιμπλε αναστενάζει κάθε φορά που σκέφτεται την Ελλάδα

18:28 27/9/2013 - Πηγή: TNSite
Γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε αναστενάζει κάθε φορά που σκέφτεται την Ελλάδα; Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναλύοντας τη σκέψη του «πιο ισχυρού και ταυτόχρονα πιο μισητού πολιτικού στην Ευρώπη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποτελεί απλώς ένα παράδειγμα και ο

κ. Σόιμπλέ αναφέρει συχνά σε αυτήν, ενώ όταν το κάνει…αναστενάζει και κάνει συχνές παύσεις, τρίβει τα μάτια του και ενώνει τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπό του σαν να προσεύχεται… αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το 2010, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς οι αριθμοί ήταν ξεκάθαροι και γελοιοποιούσαν τα κριτήρια του Μάαστριχτ.

«Πάρτε για παράδειγμα τη συζήτηση του 2011 για το κούρεμα του ελληνικού χρέους», σημειώνει το περιοδικό, σχολιάζοντας το παρασκήνιο της απόφασεις.

Τότε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναρωτιόταν ποιες θα ήταν οι συνέπειες της απαλοιφής του χρέους και τι θα σήμαινε αυτό για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούσαν τον Β. Σόιμπλε.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα