Ο ΟΗΕ κάλεσε την Υεμένη να δώσει εξηγήσεις

03:49 28/5/2013 - Πηγή: TNSite
Η Υεμένη εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στον ΟΗΕ στην Γενεύη για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της για τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού, στην οποία προέβη μολονότι έχει υπογράψει την Διεθνή Σύμβαση που απαγορεύει εντελώς την χρήση ναρκών αυτού του είδους.

Η αντιπροσωπεία της Υεμένης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην επιτροπή της Σύμβασης,

η οποία απαγορεύει τις νάρκες κατά προσωπικού, αναφέρει η ίδια η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση Διεθνής εκστρατεία εναντίον των ναρκών δηλώνει σε ανακοίνωσή της "βαθιά προβληματισμένη από τις νέες πληροφορίες για την χρήση ναρκών κατά προσωπικού από τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στην πρωτεύουσα Σαναά".

Η ίδια καλεί "τις αρχές της Υεμένης να ερευνήσουν, να εντοπίσουν αυτούς που ευθύνονται και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης". Η οργάνωση αναφέρεται σε μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες νάρκες τοποθετήθηκαν το 2011 γύρω από στρατόπεδα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στον τομέα Μπάνι Τζάρμουζ, κοντά στην Σαναά και σημειώνει ότι έκτοτε πολλοί έχουν πέσει θύματα των ναρκών αυτών, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η συνθήκη που απαγορεύει τις νάρκες κατά προσωπικού υπεγράφη στην Οτάβα το 1997 και τέθηκε σε ισχύ για την Υεμένη τον Μάρτιο του 1999.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα