«Ο καιρός της τρόικας τελείωσε»

16:02 28/7/2013 - Πηγή: TNSite
«Ο καιρός της τρόικας τελείωσε» και η Ευρώπη πρέπει στο εξής να λύνει μόνη της τα προβλήματά της με δομές που απολαμβάνουν δημοκρατικής νομιμοποίησης, δηλώνει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με τη Λουξεμβούργια επίτροπο –και κατά πολλούς εκ των φαβορί για την προεδρία ενός εκ των ευρωπαϊκών οργάνων το 2014– «οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα» καθώς «ριζικές αποφάσεις όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να λαμβάνονται

πίσω από κλειστές πόρτες».

«Η συγκεκριμένη δομή πάντως ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο της» επιμένει, σπεύδοντας να προσθέσει ωστόσο ότι «φυσικά, μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται χρόνο και οργάνωση».

Η κ. Ρέντινγκ, πάντως, γνωρίζει ότι «σε καιρούς κρίσης, είναι εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα του λαϊκισμού», αλλά προειδοποιεί όλους όσοι αρέσκονται σε αυτή την τακτική ότι «ο λαϊκισμός και ο φθηνός εθνικισμός δεν θα δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ούτε αποτελούν απάντηση στις κοινές μας προκλήσεις».

Ανεξάρτητα πάντως από τη δομή των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων, η κ. Ρέντινγκ υπογραμμίζει πως είναι καίριας σημασίας για την Ελλάδα και άλλες χώρες που βρίσκονται σε Πρόγραμμα να παραμείνουν προσηλωμένες στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα