Νιγηρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μαϊντουγκούρι

19:07 18/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ο στρατός της Νιγηρίας επέβαλε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της πόλης Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπόρνο (βόρειο-ανατολικά), η οποία θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατά την τέταρτη ημέρα μιας μεγάλης επιχείρησης σε ολόκληρη την περιοχή.

"Για τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας 24ώρες το 24ωρο στους ακόλουθους τομείς

της Μαϊντουγκούρι, τονίζει ο στρατός στην ανακοινωσή του, αναφέροντας τις 12 αυτές περιοχές που θεωρούνται προπύργια της ισλαμικής οργάνωσης.

Η Νιγηρία διεξάγει από την Τετάρτη μια μεγάλη επίθεση ενάντια στην Μπόκο Χαράμ, αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες στις τρεις γειτονικές επαρχίες Μπόρνο, Γιόμπε και Ανταμάουα, στα βορειοανατολικά, όπου κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ανάκτηση των περιοχών που είχαν περάσει υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Ο στρατηγός Κρις Ολουκολάντε, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε σήμερα σε μια ξεχωριστή ανακοίνωσή του ότι ο στρατός έχει "συλλάβει 65 άτομα που φέρονται ως τρομοκράτες" τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν από τα στρατόπεδα των ισλαμιστών που δέχονταν επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις και να διεισδύουν στην πόλη Μαϊντουγκούρι.

Το 2009, ο στρατός πραγματοποίησε μια μεγάλη επίθεση στο Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας περισσότερα από 800 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χαρισματικού ηγέτη της Μπόκο Χαράμ την εποχή εκείνη, Μοχάμεντ Γιουσούφ, αναγκάζοντας τους ισλαμιστές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους για σχεδόν ένα χρόνο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα