Νέο κύμα βαρυχειμωνιάς

14:44 7/2/2013 - Πηγή: TNSite

Ραγδαία θα είναι η μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και την επικράτηση θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Παρασκευή με εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου

στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 10 στην Ήπειρο, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες τιμές στη Βόρεια Κρήτη να φτάνουν τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό και τον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά το βράδυ θυελλώδεις έως 7 μποφόρ.

Για τον Νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά είναι τα πλοία με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού λόγω των δυνατών ανέμων.

Έως τις 18.00 το απόγευμα δεν έχουν προγραμματιστεί άλλα δρομολόγια και την ώρα εκείνη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί ο απόπλους των πλοίων.

Στη Ραφήνα δεν υπάρχει απαγορευτικό, ωστόσο το επόμενο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για τις 15.00 και τη στιγμή εκείνη, ανάλογα με την ένταση των ανέμων, θα αποφασιστεί εάν θα εκτελεστεί.

Επίσης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο πλοίου από την Κέα προς το Λαύριο.

Οι επιβάτες καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερώνονται για τα δρομολόγια των πλοίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα