Νεκρός ουζμπέκος μετανάστης σε συνοικία της Μόσχας

13:36 17/10/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας μετανάστης μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε συνοικία της Μόσχας στην οποία είχαν σημειωθεί ταραχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με στόχο μετανάστες, σε μια δολοφονία η οποία φέρεται να έγινε σε αντίποινα για τον φόνο ενός Ρώσου.

Η δολοφονία του Γεγκόρ Τσερμπάκοφ την προηγούμενη Πέμπτη στη συνοικία Μπιριουλέβο, στη νότια Μόσχα, στην οποία ζουν πολλοί μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές χώρες της Κεντρικής Ασία και του Καυκάσου, πυροδότησε τις χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί στη ρωσική πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια.

Προτού συλληφθεί ένας ύποπτος για τη δολοφονία του

Τσερμπάκοφ χθες Τρίτη, ομάδες Ρώσων αναζητούσαν στους δρόμους του Μπιριουλέβο άνδρες με καταγωγή από τον Καύκασο, που ταίριαζαν με την περιγραφή του δολοφόνου.

Μια αστυνομική πηγή ανακοίνωσε ότι η σορός του μετανάστη εντοπίστηκε σήμερα, σύμφωνα με το Interfax.

«Προειδοποιήσαμε τους μετανάστες να προσέχουν τους εθνικιστές και τώρα βρέθηκε η σορός ενός Ουζμπέκου», κατήγγειλε ο Μουχάμαντ Αμίν Μαντζούμντερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Μεταναστών Ρωσίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε τον Ορχάν Ζεϊνάλοφ, που κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν, για τη δολοφονία του Τσερμπάκοφ.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία ο Ζεϊνάλοφ παραδέχεται ότι δολοφόνησε τον 25χρονο Ρώσο, όμως δηλώνει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα