«Να μείνει ο Λίβανος μακριά απ' όσα συμβαίνουν στη Συρία»

09:21 31/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Λίβανος πρέπει να τηρήσει αποστάσεις από αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταμάν Σαλάμ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Πολύ περισσότερο ο Λίβανος πρέπει να μείνει μακριά από όσα συμβαίνουν στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα», είπε ο Σαλάμ.

«Και είναι προφανές ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη μάχη στο Κουσέιρ, στο πλευρό του Μπασάρ

αλ-Ασαντ δεν διευκολύνει τα πράγματα. Αυτός ωστόσο δεν είναι λόγος να παραιτηθούμε. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής σε αυτό το σημείο: οφείλουμε να πείσουμε τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί περισσότερο στη Συρία», πρόσθεσε ο λιβανέζος πρωθυπουργός.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ παραδέχτηκε για πρώτη φορά χθες, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής Χεζμπολάχ, ότι το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεών του στη στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσέιρ, στην κεντροδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι καθεστωτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν πλήρως την πόλη αυτή.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα