«Να γίνει η διάσκεψη το συντομότερο δυνατό»

13:56 17/5/2013 - Πηγή: TNSite
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυναν σήμερα έκκληση να διοργανωθεί το συντομότερο δυνατόν η διεθνής διάσκεψη για τη Συρία, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Σότσι.

«Η διάσκεψη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή κρίση», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, όπου

αναμένεται να συναντήσει και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οσο συντομότερα πραγματοποιηθεί τόσο το καλύτερο», είπε ο Λαβρόφ, ενώ ο Μπαν Κι Μουν διευκρίνισε δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τη Δαμασκό να επιτρέψει στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να διενεργήσουν έρευνα ώστε να εξακριβωθούν κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων και της ένοπλης αντιπολίτευσης.

«Οι εμπειρογνώμονες μας είναι έτοιμοι να μεταβούν στις περιοχές όπου πιθανώς έγινε χρήση χημικών όπλων», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν. Από την πλευρά του, ο Λαβρόφ είπε ότι επιθυμεί τη διενέργεια έρευνας, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν καταλαβαίνει το σκάνδαλο που προκαλεί η πώληση ρωσικών όπλων στο καθεστώς της Δαμασκού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα