Μόμπιους: Ενδιαφέρομαι για την Ελλάδα

11:21 29/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο βετεράνος επενδυτής, Μαρκ Μόμπιους, δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει στην Ελλάδα από τότε που το Χρηματιστήριο υποβαθμίστηκε σε αναδυόμενη αγορά, ενώ χαρακτήρισε το ευρώ ως μία «τεράστια επιτυχία».

Ο Μαρκ Μόμπιους, επικεφαλής της Franklin Templeton Emerging Markets Group, που διαχειρίζεται 53 δισ. δολάρια για επενδύσεις, είπε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται να επενδύσει στη χώρα, ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια

απόφαση.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι παρακολουθεί πολύ στενά τις τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ενισχυθεί.

Ο Μαρκ Μόμπιους επαίνεσε επίσης το εγχείρημα του ευρώ, τονίζοντας ότι πιστεύει πολύ σθεναρά ότι το ενιαίο νόμισμα είναι σταθερό , παρά τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωζώνης.

Προέβλεψε ότι θα γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ειδικά προς την κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα πάρει χρόνο, λόγω των εργατικών αναταράξεων.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι η ευρωζώνη θα διασπαστεί», είπε και πρόσθεσε ότι «το ευρώ είναι μία τεράστια επιτυχία. Αλλά το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ο τεράστιος ρόλος της κυβέρνησης στις χώρες-μέλη».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα