«Μια κακή στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε»

01:29 3/11/2013 - Πηγή: TNSite
Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά όχι από την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Γιάννης Αναστασίου μετά το φινάλε του ματς.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά και ο Γιάννης Αναστασίου, ήταν απογοητευμένος από αυτό. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που χάθηκαν για τους «πράσινους» αλλά και για την ψυχραιμία που είχε ο Μήτρογλου στη φάση του γκολ.

Ακόμα

σχολίασε τις αλλαγές που έκανε στο ματς, όπως και το ξέσπασμα του Τριανταφυλλόπουλου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού: «Ευτυχώς τελείωσε το ματς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο και ξέραμε τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού, ειδικά στα στημένα και νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια με εξαίρεση στα πρώτα 20λεπτα που δείξαμε φόβο, είχαμε τον έλεγχο. Όσο πέρναγε το παιχνίδι η εικόνα της ομάδας γινόταν καλύτερη και είχαμε την καλύτερη φάση με τον Μέντεζ. Στο δεύτερο η εντολή ήταν να πιέσουμε, παίρνοντας το ρίσκο με τους γρήγορους παίκτες του Ολυμπιακού.

Τα καταφέραμε και ο Ολυμπιακός μας απείλησε μόνο με ένα στημένο. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, τον Φιγκερόα, τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σε ένα τέτοιο ματς όταν δεν βάζεις γκολ δεν θα πρέπει να το χάσεις. Μια κακή στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε, ενώ δεν το αξίζαμε. Από τα παιδιά δεν έχω κανένα παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την στήριξη και για το χειροκρότημα στο τέλος παρά την ήττα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα σε μια δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό και κέρδισε τον σεβασμό όσων ξέρουν ποδόσφαιρο.

Δεν θέλω να είμαι μίζερος και δεν θα γίνω. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα φάουλ που σφυρίζουν σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και παιχνίδι μπάσκετ. Απαιτούμε σεβασμό και να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν είχα μιλήσει και ούτε θα το κάνω. Απλά θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο, αν κάθε επαφή είναι φάουλ, να τα δίνουν και στον αντίπαλο. Με τον Εργοτέλη δείξαμε πως έχουμε ψυχή και στη συνέχεια η ομάδα μου θα είναι πιο ισχυρή».

Για το πως έχει δουλέψει με την ψυχραιμία για τα ανάποδα σφυρίγματα: «Η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό που τους έχω πει είναι να έχουν ψυχραιμία. Για μας είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και όχι με τον διαιτητή. Και αδικηθήκαμε και ευνοηθήκαμε, αλλά θέλω να κοιτάνε το ματς».

Για τις ευκαιρίες: «Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν τις βάζεις, όποιος και να είναι, αυτό συμβαίνει. Το θέμα είναι να είσαι ήρεμος απέναντι από τον γκολκίπερ, όπως ήταν και ο Μήτρογλου».

Για το γεγονός πως για πολλούς ήταν το πρώτο ντέρμπι: «Για μένα ήταν σαν τα άλλα ματς. Θέλαμε να νικήσουμε, δυστυχώς δεν μας βγήκε».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα