Μια εφοπλίστρια, υπάλληλος στο Μέγαρο Μαξίμου!!!

09:54 7/11/2013 - Πηγή: TNSite

Ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας με ρίζες από το «νησί των ισχυρών» όπως έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζεται η Άνδρος, από την οποία έλκουν την καταγωγή τους ουκ ολίγοι εκπρόσωποι του εγχώριου εφοπλιστικού λόμπι.


Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του συναδέλφου Δημήτρη Κουνιά, η Ευαγγελία Δανιόλου, μπορεί να έζησε επί χρόνια στα σαλόνια της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά από το καλοκαίρι του περασμένου έτους αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα

για να βοηθήσει την χώρα της, συμμετέχοντας στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η επαγγελματική της έδρα από τον Αύγουστο του 2012 είναι το Μέγαρο Μαξίμου, όπου απασχολείται στο γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, με επικεφαλής των κ. Δημήτρη Κανελλόπουλο, αλλά και τον κ. Θανάση Μπούρα.

ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκάλεσε απορία σε αρκετούς εντός του κυβερνώντος κόμματος, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην γαλάζια παράταξη, αλλά και την πορεία της δυναμικής Κυκλαδίτισσας στα κομματικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας δεν εξεπλάγησαν. Σύμφωνα με στελέχη της παράταξης που είναι γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος η κ. Δανιόλου, κατά την διάρκεια της παραμονής της στη Βρετανική πρωτεύουσα οργανώθηκε στην γαλάζια τοπική, ενώ εξελίχθηκε ως ένα από τα ενεργότερα κομματικά στελέχη του Λονδίνου. Ωστόσο, μεγαλύτερη συμμετοχή είχε όταν εξελέγη στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Σαμαράς. Με τον τελευταίο, εξάλλου, υπήρξαν συμμαθητές στο Κολέγιο Αθηνών. Η ίδια, μάλιστα, σε ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου του Bloomberg το 2011 που ήταν αφιερωμένο στα κοινά μαθητικά χρόνια των κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώτο αποκαλύπτοντας και άγνωστες στιγμές των μαθητικών του χρόνων, όπως όταν σε ηλικία 17 ετών κέρδισε το εφηβικό πρωτάθλημα τέννις στην Ελλάδα.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
Το ενδιαφέρον της, βέβαια, για τα νεοδημοκρατικά δρώμενα εντάθηκε όταν η ίδια επέστρεψε στην Ελλάδα μιας και ήθελε να βρίσκεται περισσότερο κοντά στα παιδιά της που απέκτησε από τον γάμο της με τον εφοπλιστή Αδαμάντιο Πολέμη. Συγκεκριμένα, από το 2011 ασχολήθηκε εθελοντικά και περιστασιακά ώς σύμβουλος στον τομέα των δημοσίων σχέσεων του κόμματος, ενώ συνέβαλε όσο μπορούσε στις δραστηριότητες της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, επισκεπτόμενη αρκετές φορές τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, όπου συμμετείχε στις συσκέψεις, ύπο τον κ. Τάκη Σκανδαλάκη. Στις εσωκομματικές εκλογές, μάλιστα, του Οκτωβρίου 2011 για την ανάδειξη των διοικήσεων των κομματικών οργανώσεων εξωτερικού η κ. Δανιόλου ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο, ως απεσταλμένη προς υποβοήθηση του έργου των εφορευτικών επιτροπών.
«Είναι ιδιαίτερα δυναμικός άνθρωπος, που μπορεί να συντονίσει και να οργανώσει μια ομάδα προς επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού», αναφέρει άνθρωπος που την γνωρίζει, τονίζοντας πως «θα της πήγαινε η πολιτική σε περίπτωση που αποφάσιζε στο μέλλον να πολιτευθεί». Ο ίδιος αναφέρει ότι το στέλεχος της ΝΔ από την Άνδρο «έχει ιδιαίτερη παιδεία και είναι άνθρωπος της προσφοράς, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας».

ΣΤΑ EVENT
Η κ. Δανιόλου, βέβαια, εκτός των κομματικών της υποχρεώσεων, λέγεται ότι εκπροσωπεί το πρωθυπουργικό γραφείο και σε διάφορα event της εγχώριας αστικής τάξης. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετά συχνά συμμετέχει στις συνεστιάσεις της Αθηναϊκής Λέσχης, όπου συχνάζει η αφρόκρεμα της οικονομικής και κοινωνικής ελίτ της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και η φίλη της Ναταλία Αβέρωφ, κόρη του αείμνηστου προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ήταν ο πολιτικός «πατέρας» του σημερινού πρωθυπουργού.
Η συνεργάτιδα του κ. Σαμαρά, πάντως, δεν ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο της πολιτικής. Έχει Β.Α. στη ζωγραφική από τη σχολή Byam Show School of Frawing & Painting, ενώ αφιερώθηκε για πολλά χρόνια με την εσωτερική διακόσμηση και το σχεδιασμό και την εκτύπωση χειροποίητων υφασμάτων. Έχει ζωγραφίσει κεραμεικά και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα, ενώ έχει διατελέσει εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά φιλανθρωπικά σωματεία και ελληνικά πολιτιστικά ιδρύματα στη Μ. Βρετανία.

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Ωστόσο, αυτό το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης ήταν όταν το καλοκαίρι του 2012 παρουσίασε σε Ελλάδα και Αγγλία το πρώτο της λεύκωμα με τίτλο «Αστικά σπίτια της Άνδρου - The Town Houses of Andros», με φωτογραφίες των αρχιτεκτονημάτων του κυκλαδίτικου νησιού. Στις εκδηλώσεις της παραβρέθηκαν πολλοί γνωστοί από το χώρο της τέχνης, σημαντικά πρόσωπα από την Ομογένεια, καθώς συνεργάτες και φίλοι της, οι οποίοι συμφώνησαν πως μέσω του έργου της κατάφερε να παρουσιάσει την ομορφιά του εσωτερικού χώρου των σπιτιών της Άνδρου, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο και την ιστορία του νησιού που στεγάστηκε μέσα σε αυτά. «Μπαίνοντας στα σπίτια μένεις έκπληκτος από τις επιβλητικές σάλες με τα ζωγραφισμένα ταβάνια, τα πολύχρωμα πλακάκια και τους τοίχους βαμμένους με περίτεχνες "τεχνοτροπίες". Τα δωμάτια στολισμένα με σκρίνια, λάμπες, καθρέπτες και πορσελάνες φέρνουν μια νοσταλγία για την αίγλη των περασμένων χρόνων. Οι προσωπικοί αυτοί χώροι είναι γεμάτοι αναμνήσεις», είχε αναφέρει η κ. Δανιόλου κατά την διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου στον «Ιανό», περιγράφοντας τον σκοπό έκδοσής του.

Η επίσκεψη Σαμαρά στην Άνδρο

Ενεργό μέλος εθελοντικών ομάδων στον τόπο καταγωγής της, την Άνδρο είναι η κ. Λία Δανιόλου. Ωστόσο, η ίδια αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για την συμμετοχή της στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, που ιδρύθηκε το 1995, ύστερα από πρωτοβουλία μόνιμων κατοίκων του νησιού στα πλαίσια μιας προσπάθειας κάλυψης του κενού ψυχαγωγίας της χειμερινής περιόδου και την οποία υποστηρίζουν αρκετά γνωστά μέλη της επιχειρηματικής και πνευματικής αφρόκρεμας της χώρας, που διατηρούν σπίτια στο νησί, όπως η οικογένεια Γουλανδρή και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Εκεί η «γαλάζια» συγγραφέας είχε υποδεχθεί τον κ. Σαμαρά με την σύζυγό του, Γεωργία, όταν ο αυτός είχε επισκεφθεί το Κυκλαδίτικο νησί στο πλαίσιο περιοδείας του το 2009 ως υπουργός Πολιτισμού για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Pul Delvaux και η αρχαιότητα» του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Η ίδια ξενάγησε το γαλάζιο» ζεύγος στο νησί, ενώ μαζί με φίλους κατέληξαν στην γνωστή ταβέρνα «Στα Σκαλάκια της Χαρίκλειας» (ΦΩΤΟ), όπου οι υψηλοί επισκέπτες γεύτηκαν τις νοστιμιές της αντρειώτικης κουζίνας.

fpress

Keywords
Τυχαία Θέματα