Μια ανάσα πριν την έναρξη της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας

15:57 27/9/2013 - Πηγή: TNSite

Με αφετηρία το ερώτημα «Και τώρα τι;»ξεκινά αυτή την Κυριακή η 4η Μπιενάλε της Αθήνας, κάτω από τον κεντρικό τίτλο«AGORA», σε ένα ιστορικό κτίριο όπου στεγαζόταν παλιά το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με στόχο να ψηλαφήσει απαντήσεις, δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας της κρίσης, (στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας

της Ελλάδος στη Σοφοκλέους 8-10 και παράλληλα στο CAMP στην Πλ. Κοτζιά), ένα κοινωνικό γεγονός, ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων, αλλά και ένα σκηνικό κριτικής αντιπαράθεσης.

Περισσότεροι από εβδομήντα έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, με περισσότερα από εκατό έργα σύγχρονης τέχνης που περιλαμβάνουν από ζωγραφική, γλυπτική και εγκαταστάσεις μέχρι video, ηχητικά έργα και performances, θέατρο, χορό, μουσική και ακόμα ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, συνεργατικές πρωτοβουλίες, ομάδες πολιτών και βέβαια το κοινό, συναντιούνται καθημερινά σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις.

Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας σχεδιάστηκε από μια ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών από τον χώρο της δημιουργίας, η οποία έχει συσταθεί ειδικά για την περίσταση. Η AGORA είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ζυμώσεων μεταξύ επαγγελματιών με διαφορετικό υπόβαθρο που μοιράζονται το κοινό αίσθημα ευθύνης και την ανάγκη συμπαραγωγής νοήματος.

Για τους επόμενους δύο μήνες (έως 1 Δεκεμβρίου), η 4η Μπιενάλε της Αθήνας φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν τόπο παραγωγής λόγου, καθώς και επίσης να πραγματευτεί μια σειρά από κοινά ζητήματα, εξερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες αλλά και τα όρια της συμμετοχής και της συλλογικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα