Μεγαλύτερη ποικιλία στις βιολογικές παρά τις συμβατικές φάρμες

19:04 4/2/2014 - Πηγή: TNSite

Οι φάρμες, όπου καλλιεργούνται βιολογικά προϊόντα, φιλοξενούν περισσότερα είδη φυτών, ζώων, πουλιών και εντόμων σε σχέση με τις συμβατικές αγροτικές καλλιέργειες, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει τη σημασία της βιολογικής γεωργίας για τη βιοποικιλότητα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης οικολογίας “Journal of Applied Ecology”, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 184 φάρμες και έφθαναν μέχρι το 1989 στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την μελέτη,

στις βιολογικές-οργανικές φάρμες κατά μέσο όρο ζουν 34% περισσότερα είδη (το αυξημένο ποσοστό κυμαινόταν από 26% έως 43%). Η σχετική αυτή υπεροχή από άποψη βιοποικιλότητας σε σχέση με τις συμβατικές φάρμες αφορούσε όλη την 30ετή περίοδο που κάλυψε η έρευνα και δεν δείχνει τάση μείωσης με το πέρασμα του χρόνου.

Μάλιστα, για ορισμένα ζωτικά είδη, όπως όσα επικονιάζουν τα φυτά (π.χ. μέλισσες), ο αριθμός των ειδών είναι έως 50% μεγαλύτερος στα χωράφια με τις βιολογικές καλλιέργειες.

Copyright © 2012 - 2014 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα