Μεγαλώνει ταχύτατα η παγκόσμια αγορά των smartphones

20:22 29/4/2013 - Πηγή: TNSite

Με την παγκόσμια αγορά των smartphones να μεγαλώνει, κατά 42% το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η Samsung εδραίωσε περαιτέρω την κυρίαρχη θέση της, αυξάνοντας κατά 60% τις αποστολές της, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IDC.

Στο ίδιο τρίμηνο, οι αποστολές smartphones ξεπέρασαν

για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο εκείνες των απλών τηλεφώνων (feature phones), με 216,2 έναντι 202,4 εκατομμυρίων συσκευών.

Η Samsung, κατέχοντας σταθερά τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, απέστειλε από τα εργοστάσια προς τους διανομείς της περισσότερα από 70 εκατομμύρια smartphones. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει σε τεμάχια το σύνολο των τεσσάρων άλλων κατασκευαστών που ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα.

Η Apple, στη δεύτερη θέση με 37,4 εκατομμύρια iPhones εμφανίζει τη μικρότερη δυναμική αύξησης σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2012, ενώ η LG επέστρεψε στην πρώτη πεντάδα με 10,3 εκατομμύρια smartphones, κυρίως λόγω της μεγάλης, παγκόσμιας εμπορικής επιτυχίας του Nexus 4.

Οι κινεζικές Huawei και ZTE συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες αποστολές “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, με 9,9 και 9,1 εκατομμύρια συσκευές αντίστοιχα.


Δείτε αναλυτικά στοιχεία εδώ

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα