Με τον αέρα της περιστρεφόμενης οθόνης

02:49 16/8/2013 - Πηγή: TNSite

HP EliteBook Revolve

Παναγιώτης Μαρκίδης16/08/201302:07

Πιάνοντας για πρώτη φορά αυτόν τον φορητό υπολογιστή συμμερίζεσαι την επιλογή των ανθρώπων της HP να δώσουν την ονομασία EliteBook στην κορυφαία σειρά των «επαγγελματικών» μηχανημάτων τους. Το Revolve (μτφ. περιστρεφόμενο) 810 είναι αυτό που θα ήθελαν να είναι σήμερα οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές με Windows 8: Γρήγορο και σταθερό -ειδικά σε αυτό της δοκιμής ο i7 τρίτης γενιάς της Intel έδειξε

για άλλη μια φορά ότι δεν ιδρώνει εύκολα από multitasking και δύσκολες εφαρμογές, με αυτονομία που φτάνει (υπό προϋποθέσεις) τις οκτώ ώρες (και λογικά μπορεί να αυξηθεί αν μπουν στο παιχνίδι οι νέοι, τέταρτης γενιάς Haswell επεξεργαστές). Εφοδιασμένο με όλες τις ζητούμενες θύρες (2 USB 3.0, Ethernet, MicroSD, Micro-Sim, NFC, εξωτερικού μόνιτορ και πάει λέγοντας) και με τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε tablet -προφανώς όχι αντίστοιχα λεπτό και ελαφρύ (ζυγίζει 1 κιλό και 400 γραμμάρια) με καθαυτές τις φορητές συσκευές.
Εντούτοις, το μεγαλύτερο όφελος από τη δυνατότητα περιστροφής και αναδίπλωσης της οθόνης του, είναι το να μπορείς να δείξεις αυτό που θέλεις σε κάποιον ο οποίος κάθεται δίπλα ή απέναντι σου, χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσεις ολόκληρο το μηχάνημα -ειδικά στην περίπτωση που είναι καλωδιομένο αυτό έχει την πρακτικότητά του.
Το κέλυφος από κράμα μαγνησίου προσφέρει εξαιρετική αίσθηση αφής και θεωρητική αντοχή στις γρατσουνιές (αφού δεν σου πάει εύκολα η καρδιά να τη δοκιμάσεις), όπως και το διαπιστωμένα ανθεκτικό Gorilla 2 κρύσταλλο που προστατεύει την (11,6 ιντσών HD) οθόνης αφής -πρακτικά πλέον απαραίτητη για να κατανοήσει κάποιος τον σχεδιασμό, το διπλό περιβάλλον χρήσης και τις λειτουργίες των Windows 8. Επίσης, η ανθεκτικότητα του φωτιζόμενου, πληκτρολογίου στο νερό (το συνοδευτικό εγχειρίδιο αναφέρεται σε πιτσιλιές), ανεβάζει τον συνολικό βαθμό αντοχής ενός μηχανήματος που προορίζεται για καθημερινή επαγγελματική χρήση.
Εξάλλου, η HP φροντίζει πάντα να υπερτονίζει τις προσαρμόσιμες λειτουργίες ασφάλειας, κρυπτογράφησης, προστασίας (από κακόβουλο λογισμικού και ιούς) και απομακρυσμένου ελέγχου (αναβάθμισης, εντοπισμού, διαγραφής δεδομένων) που ενσωματώνει η συγκεκριμένη σειρά μηχανημάτων.
Και κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα, βάση του οποίου αμέσως μετά αρχίζεις να ψάχνεις για πιθανές ατέλειες. Πόσο κοστίζει ένα τέτοιο μηχάνημα; Το EliteBook Revolve ξεκινάει από τα 1399 ευρώ και ανεβαίνει, αν μιλάμε γι’ αυτό με τον i7 επεξεργαστή, τα 8 Gb μνήμης και το 256άρι SSD –έξτρα η βάση σύνδεσης αν το θέλεις να κουμπώνει αμέσως με τα υπόλοιπα περιφερειακά του γραφείου –εξωτερική οθόνη, πληκτρολόγιο κλπ.
Ποιο είναι, λοιπόν, το λιγότερο δυνατό σημείο του; Στα μάτια του μέσου χρήστη, η αδυναμία της οθόνης αφής – που μάλλον οφείλεται στις υψηλές αντανακλάσεις από το προστατευτικό κρύσταλλο – να αποδώσει ικανοποιητικά (ακόμη και με τη φωτεινότητα στο μέγιστο) κάτω από το δυνατό, φυσικό φως της ημέρας, κόβει πόντους σε έναν φορητό υπολογιστή υψηλών επιδόσεων, που τον θες ως εργαλείο δουλειάς μακριά από το γραφείο. Οταν, μάλιστα, δίπλα του άλλο ultrabook με συμβατική οθόνη δείχνει και τα καταφέρνει πολύ καλύτερα...

Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα