«Με το κλείσιμο της ΕΡΤ η Ελλάδα έχασε μία απαραίτητη φωνή»

17:16 14/6/2013 - Πηγή: TNSite
Στο μεγάλο ζήτημα της ΕΡΤ επανέρχεται σήμερα η εφημερίδα «Independent», σχολιάζοντας το πόσο είναι ή δεν είναι απαραίτητη μία δημόσια τηλεόραση σε περιόδους κρίσης.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, «υπάρχει χώρος για όλες τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Για κάποιους - προφανώς για τους χιλιάδες υπαλλήλους της – η κρατική τηλεόραση αντιπροσώπευε τόσο τα προς το ζην τους αλλά και μία αξιόπιστη και ανεξάρτητη φωνή. Για άλλους

πάλι αποτελούσε έναν προνομιούχο οργανισμό που συνδέθηκε με τον νεποτισμό».

«Ωστόσο, εκείνο που αρνείται κανείς είναι ότι τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε αποτελούν μηχανισμό κυβερνητικής παρέμβασης. Εάν η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να πείσει τους πιστωτές της ότι τηρεί τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις, υπήρχαν σίγουρα καλύτεροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος, επικαλούμενος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θέλει να ξαναχτίσει αυτό που αποκάλεσε ένα διαλυμένο οργανισμό και να ξανανοίξει έναν πιο λιτό και λειτουργικό φορέα τον Σεπτέμβριο.

«Η Ελλάδα, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, δεν θα μείνει χωρίς δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Θα πρέπει να τηρήσει το λόγο του. Ένας ανεξάρτητος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η Ελλάδα, ότι περισσότερο αναγκαία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα